Thursday, August 4, 2011

Ramadhan Day 3 ~ Hujan lebat and Alone...


ini jerlah menu berbuka puasa saya smlm...smlm buka sorg2 jer mydear buka kat luar...yg saya mkn kat blkg tu jer yg depan tu ketupat palas saya tak mkn ponx...kelas ko jah bru 3 hari puasa dh mkn ketupat...hehe bkn saya tp mydear yg nak...beli kat warta bangi selasa ari tu..tak berapa best sgt ponx...tak selemak yg my mil selalu beli kat kawan dia siap ada kacang merah lai...dhlah lembut jer ketupatnye...

smlm sbnrye saya nak pi psr ramadhan blk keja sbb mls nak fikir...lai ponx ingat my sil nak buka kat umah sekali...nasib saya msg dia sbb dia keja kat hq smlm tak pi klia....blk2 tu jem giler babeng dr opis saya nie nak lepas susur kl sentral ponx amik masa dekat 15 minit terus lah saya potong ikut NPE nasib lah kptsn saya adalah betul klu tak klu brp gaknye smpi umah...huhu sekali dh smpi area bangi ujan selebat2nye smpi BSP mmg cancel lah plan ke param terus kepala otak ligat nak msk apa...susah sket lah kan klu nak msk sbb kena berperang ngan eman...mula2 fikir klu dh susah sgt masak meggi jer...bkn takder menda nak msk ada jer...ayam ada, telur ada, ikan bilis ada, drummet ada tinggal defrost jer semua tu n grg...cumanye nak berperang ngan eman yg saya tak sanggup...

smpi2 rumah ada rezeki saya jiran sblh bagi bubur lambuk...rezeki org puasa hehe tak yah fikir nak msk dh...cuma tinggal nak grg popia and nugget...tetiba buka peti ais nmpk plak ikan bilis ngan sos thai...mulalah tekak terasa2 nak mkn jemput2 ikan bilis...huhu so msk jugaklah sket dh kata puasa kenalah ada reward tuk diri sdri kan...tu ponx hazab tu kena berperang cuma tak yh pki senapang jerlah perang ngan emosi jerlah...puasakan so sabar kena lebay...grg lah saya jemput2 tgn sblh smbil sblh lai dukung eman...takperlah janji lepas nak berbuka...berbukalah saya sorg2 smlm..mmg sorg2 punye sbb eman kul 7 dia dh bantai tido smpi ler pagi tadi...hehe

saya sbnrnye simple jer orgnye klu buka puasa tu tak perlu nak lauk fancy2 or kuih byk klu dpt bubur lambuk semangkuk ngan kuih karipap 2 ketul ponx saya dh boley dh tu....tp kdg2 tu nak juga rasa mkn sedap2 kan sbb tulah ada jugak terselit buka buffet ramadhan wpun mkn tak byk...huhu oke dh tu jer nak share...hari nie tak tau lai nak berbuka apa nak amik mood jap dlm mimpi hehe...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie