Thursday, August 18, 2011

Ramadhan Day 13 ~ Naik Harga...

sorilah klu entry2 ramdhan nie mmg lmbt sket saya upkan...sbb kdg rasa cam malas plak nak wat entry iftar tp kdg2 fikir takder menda nak citer so kena gaklah buat entry mkn2 nie...

so weekend lepas mcm biasalh buka kat luar...sayakan sebuk wat cookies tu and smbil2 tu kitaorg spend masa mengemas lah sket2 kan....so mydear ckplah petang nie kita buka ringan2 jer kat umah lepas maghrib kuar berbuka kat luar....so saya ponx just wat air, grg nugget ngan popiah jerlah...so ke alamanda lah kami...smpi tu dh dekat kul 8.30 dh and org ponx tak ramai sgt...kitaorg pilih berbuka kat nandos jer..since dh lama giler tak mkn nandos hampir 2 bln lah kot tak mkn kat sini...hari tu sblm mydear fly ke us dh hampir dh nak masuk duduk tetiba plak saya rasa nak mkn pasta tu yg mkn kat garden cafe tu...

sbnrnye bkn apa nak citer nandos dh naik harga dh...dulu klu quarter chicken with 2 sideline tu harga RM14.90 tp baru2 nie harga dh jadi RM15.90...patutlah buku menu ponx dh baru mydear ckp...dia ponx tak perasan saya lah dok belek2 and perasan harga dah naik singgit...menda2 lain tu tak perasan plak saya naik ke tak harganye...okelah fine harga dh naik takper saya faham...

saya klu mkn ayam nie selalu part yg saya amik adalah tight and mydear plak suka amik yg part wing tu...sekali sampai2 ayam dia kecik jer mcm ayam batuk kering...pndi plak dia top-up ngan fries lebay byk dr biasa....senunggun sideline saya....huhu

.:: cer korg tgk ayam tu tersepit jer kat tepi...dia punya fries lagi nmpk besar kan ::.

.:: bkn nak tunjuk hp yg buruk tu tau tp nak bandigkan kebesarannye...iphone saya lagi besar dr ayam huhu ::.

skrg nie mmg rata2 harga brg dh naik dh...tp klu penjual plak jual mcm tak masuk akal plak rasanye...tp biasalah klu org meniaga nie mana nak untung sket2...nak untung byk jer terus...cth mcm kat param janji boley jer nak jual mknan sbb nak cari duit extra katanye...yerlah org ckp klu berniaga kat param sbln bley dpt untung bersih 3 - 4k sapa tak nak kan...tp meniaga kena ikhlas and sedap...klu tak sedap camner org nak dtg beli lai kan...

dh mcm entry luahan perasaan plak...hehe okelah diakhiri dgn gbr eman yg takder mood...dia tak berapa sehat lai...demam dtg2 [masa tu lah skrg sehat dh]..lepas mkn terus shopping laju2 and blk jer sbb bdn dia dh start panas blk.... 

.:: muka tak ceria jer ::.

~~end~~

2 comments:

Ct Lalola said...

yer ker??? Ct pon mmg sebln sekali kena mkn Nando's ni... smlm ank2 buka pose (kol 1pm) kat sane, tp dia mkn nasi n fries je... x pasan lak rege yg quarter set tu.... x patut betol laaaa.....

With Julia said...

weeeeeeee best yer berbuka mkn western food..nandos tuh! cayalah...lama x mamam sana gak..naik arge? ermmm nak kaut utg x ukur ayam tuh besar mana...huh...kesian baby eman...mata tuh x larat nak bukak...allalaalalla get well soon dear :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie