Wednesday, August 3, 2011

Ramadhan Day 2 ~ Equatorial Hotel...

tetiba lompat terus day 2 kan...day 1 terskip plak sbb lupa nak amik gbr yerlah hari pertama kita tak pndi bajet masa lai...kul 6.30 baru nak pi pasar ramadhan (param) yg ramai giler umat smpi nak tgk mknan ponx tak nmpk...hasil dia cuma tepung pelita, popiah otak, vadei dan air mata kucing....smpi rumah dh dekat 7.20...sayur tak masak lai, mknan tak hidang laoi...nasib lah ada my sis in law so dialah yg tol hidang smntra saya berperang masak sayur...bkn tak bley klu takder sayur tp sbb nak bg eman mkn so saya wat lah sayur bayam masak air tu...

owh melalut plak citer lain....smlm mydear ajak buka puasa kat luar sian dia kata kat wife dan anak dia kena tinggal hampir 3 minggu so dia nak spend lah masa ngan kitaorg...selain dr dia memujuk saya cuti smlm...huhu so bercutilah saya smlm mendobi...nasiblah saya steady jer puasa wpun hari ke-2...brp kali round mendobi...bju mydear jer dh sebag...bju eman lai sebakul, itew tak msk bju saya lai....so berbaloi lah cuti saya smlm...cuma melipat bju jer lom wat lai...berlonggok2 bju nak dilipat tu hah...

.:: depan hotel...mcm tak gah jer kan ::.

.:: konon2 merenung air pancut tp berlakon jer sbnrnye ::.

.:: father and son momenth ::.

sblm tu nak citer psl eman ngan mydear nie...mydear kan baru balik isnin ari tu...so eman mmg lah seronok tp mmg tak bley berenggang langsung ngan baba dia...pantang ilang dr pandangan baba, baba, baba...mcm smlm bila time nak amik mknan giliran saya mmg lenggang2 kankung lah saya pilih mknan...klu mydear plak time dia amik mknan samada dia kena pilih mknan laju2 atau dia kena bwk eman...sbb klu dia tak bwk eman smpi kat meja sure dia akan tgk eman tgh nangis...hehe klu tak ponx eman akan tarik tangan saya and sebut jom, jom baba...dia ajak cari baba lah tu huhu...


 kitaorg ke cyberjaya dulu dari BSP...nak atr brg yg mysis kirim...kang tak senang duduk dia kat umah hehe...byk brg yg dia pesan penuh separuh beg dgn barang dia...huhu takper2 kasi can lah kan lepas nie kita kirim kat dia plak ek...hehe 

dr cyber terus ke bangi plak sbb Equatorial kan kat bangi so ronda2 bangi lah dulu...pi manjaku beli susu eman...pegi solat asar kat masjid bangi lepak2 kat situ...klu dh nama masjid kan sejuk jer kan...layan eman lari2 feeling seronok2 baru ke warta...mydear nak tukar duit usd, yuan ngan rupiah yg lebay ari tu baru kitaorg shopping2 dlm giant smbil buang masa...sbb awal lai ponx klu nak pi hotelkan...

kitaorg smpi lebay kurang 6.30 and lepak2 jerlah kat pool abiskan masa...awal2 ramadhan nie org tak ramai lai berbuka kat luar so kitaorg takderlah rebut2 amik mknan...amik satu mkn satu...lepas tu bru amik lai....








gbr last nie atr mknan yg saya mkn lah...best gak semuanya tp yg saya ulangkan tu mussel yg gemuk2 tu...huhu dekat 3 kali ulang lah letak tobasco sos perah lemon perghh terbaik...owh yer saya takder amik nasi yer cuma mkn lauk jer huhu....sate tu sedap tul lembut jer tak liat ponx...dua kali gak lah saya pi amik....pilihan mknan tak byk sgt tp okelah sbb klu byk2 sgt ponx bkn kita larat nk mkn...saya ponx amik sket2 jer utk rasa barulah bley mkn byk2 jenis...itu jer yg saya sempat amik...yg lain2 tu tak dan nak amik terus bedal jer..hehe

~~end~~

2 comments:

Ct Lalola said...

errrmmmmm nmpk sedap sume mknn tu, tp at least dpt gak snap pict.....

mieoney said...

so far sedap lah Ct..kitaorg 1st time pi sini...klu tak selalu pi marriot putrajaya jer...

tips nak snap pic mknan dtg awal...huhu saya siap ajak hubs masuk awal sbb nak amik gbr mknan punye psl..huhu dia ponx layan kan jerlah... :p

 
Design with love by Jiji for Zamimie