Monday, August 22, 2011

Ramadhan Day 20 ~ Misi Mencari KFC...


pencarian kfc terhebat abad ini huhu...sabtu lepas mcm biasa dekat2 nak raya dh nie aktiviti mingguan kami, mengemas tak sudah2...mana taknye bila kemas bersepah blk, kemas jer sepah blk...huhu takperlah at least habuk2 tu takderlah sgtkan...cuma bila dh puasa nie tak ley lah nak kemas secara pukal...kena wat berjemaah atau part by part lah...tetiba time rilex2 tu rasa cam nak mkn kfclah plak terus usulkan kat mydear...dia oke jer...so mcm biasa buka light2 kat umah lepas maghrib brulah pi cari kfc...

ptg tu saya tinggal nak goreng nugget nga hotdog jer...air ponx tak bancuh minum yg instant jer...tp smpt lai nak ronda2 pi param...sekali hujan gerimis lah plak mls nak redah last2 kitaorg ronda smpi param kat nilai n.9 [ceh mcm jauh jer bunyikan]...tak jauh ponx 5 minit naik keta smpi dh...biasalah kitaorg dok smpdn selangor dan n.9 tu yg bila2 masa jer boley ke nilai tu...tp tak dpt apa juga sbb hujan smpi ke nilai...so meronda jerlah...tak dpt apa ponx...berbukalah ngan kurma, hotdog and nugget huhu...

lepas maghrib barulah mulakn misi pencarian ke kfc...mydear nak ke warta katanye so ke situlah kami...smpi lebay kurang 8.30...time nak order tu budak kfc tu ckp kena tgu stgh jam...punyelah lamakan...pastu kitaorg ronda2 lah dulu dlm giant...kul 9 lebay cam tu turun blk kfc time nak order tu rmpi plak org beratur...so mydear ckp klu takder kita mkn kat mcd jerlah...mmg betul ayam ada tp kena tgu 20 minit lai and ada original  jer...owh takmo2 saya nak hot n spicy....terus dgn keciwanye saya beli coleslaw, whipped potato and cheezy wedges...yerlah nak mkn ayam mc'd kan...utk mengubat hati lara katanye....

sblm tu pi dulu brg sket sblm kuar dr warta and pi kat mc'd sebelah tu jer...dh ler kaunter ada satu jer...customer termasuk saya ada 2 jer...tp budak cashier tu mmg nak kena hamburlah ngan saya...main2 wat keja asik dok gelak2 jer ngan kawan dia kat blkg...klu customer itu jer saya tak kisah ini saya tercongok depan tu nak tgu dia tanya mcm hapa jer...mcm dia sorg jer puasa kan...saya sabar jer kan klu ikut saya nak sound jer...bila mydear tanya saya sengaja jer ckp kuat "tah derang nie tak nak jual ke.. tak tanya ponx" smbil muka2 kelat...last2 manager dia perasan kot terus tanya akak dh order...sekali ayam ponx takderlah...keciwa lai mcm takder rezeki lah kan nak mkn ayam...ingat nak settle down jer ngan burger tp mydear ajak pi mc'd drive thru yg dekat pkns tu...

smpi2 jer punya lah byk keta yerlah sbb kat pkns tu ada bazar ramdhan mmg byk ler jual bju raya...pastu mydear ajak pi msk dlm pkns dulu sbb dia ckp dlm tu ada kfc....lega sbb ayam dia byk and panas2 lai..terus saya duduk and mydear order...smpi2 3 ketul hot n spicy chicken wings...no choice mydear ckp yg ada wings jer...wing ponx wing lah dr takderkan...so mknlah dgn kfc yg saya tapau dr kfc warta tadi hehe...

tp still tak puas lai sbb saya nak mkn yg snack plate yg lengkap ngan roti tu huhu...biasalah manusia mmg tak pernah puas kan...takperlah nnti2 klu ada mydear buka puasa kat luar saya tapau jerlah 1 set tuk saya jer... :)

bln pose org suka mkn ayam ek? 

~~end~~

8 comments:

purple_lav said...

uiks mengidam lain macam je ni...hihihih

aku penah sound kfc dkt the mines. keje macam tak nak keje. bleh plak dia duk gelak2 dan main mata ngn member kt luar kaunter. last sekali aku cakap, nak keje ke tak nak ni? geram sgt smpi aku sendiri pun tak percaya sound org mcm tu hihiih

mieoney said...

biasalah beb mengidam bln puasa mmg cam tu..habis puasa sok ilang lh mengidam tu hehe...

kan2 derang nie wat keja tak ikhlas lah kan...aku ponx cam ko gak mcm tak berani tp bila dh dewasa sket nie mmg sound direct jer...hehe

purple_lav said...

ooo mengidam dlm puasa je lah ni huhuhu

penggunaan ayat dewasa tu aku suka hihihih. yelah..kalau nak keje jagalah hati customer.lagi2 macam org yg kena keje sll jumpa orang ni. kena ada protokol. kan...

eh mie, projek kita tu confirm ye..nnt aku bagi tarikh, lepas raya laa ye.

mieoney said...

baiklah nnti ko email lah detail dia..nak suh aku siapkan camner...nak kena siapkan pinggan mangkuk ker or apa ker...nak suh aku siap2 sekali ker :p ...blk kg nak berguru ngan mak aku raya nie...hehe

Rozita said...

Bila tekak dah teringin, sanggup carikannn. I dah berbuka kat kfc last week...kes cam u gak, tetiba teringin nak makan ayam goreng kfc.

oreosz said...

mieoney..remember oreo :)...
same here..oreo pon kalo kfc sure mau snackplate juger..order lelain cam tak puas kan...

mieoney said...

rozita : itulah time pose klu dh tekak nak mkn tu dh rupa org mengidam anak sulung dh kan hehe..

oreo : mana plak tak kenal...akhirnya oreo kembali berblog lama kan ingat dh tak nak berblog lai...lepas nie bley letak semula dlm blog list huhu..

With Julia said...

tiap ari ayam pun x per...sodapp! kih2x...cian sis n family...nak dekat berbuka pun mcm2 cabarankan...sabar ye sis :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie