Monday, August 15, 2011

Ramadhan Day 12 ~ Pullman Putrajaya & The Tantrum...

jumaat lepas blk jer keja hujan yg maha lebat...nasiblah jln jem so bwk slow2 disamping hujan lebat...berdoa jer agar hujan tak smpi rumah sbb plannye nak pi berbuka kat luar...tp tak mmg hujan tu smpi umah...saya smpi agak lewat gak kul 6.10 lebay kurang...selalu kul 6 smpi siap2 amik eman and pi param....smpi2 umah tgk mydear tak smpi lai sbb dia drive dr HKL lepas blk htr jenazah bos dia kat lenggong perak...so saya siap2 lah sbb mula2 fikir mcm malas plak sbb hujan and mydear ponx tak tau smpi kul brp sangkut dlm jem...tp bila fikir2 blk kang nak buka apa...param mmg tak bley nak pegilah sbb hujan lebat sgt...tp nasib mydear smpi rumah sblm 6.30 and kitaorg2 siap2 by 6.50 dh kuar rumah...

cun2 jer smpi hotel 7.30 lebay sket...smpi2 jer parking and tak sempat smpi meja terus dh azan magrib kelam kabut korek idung capai apa yg terdekat utk berbuka...tp tak enjoy berbuka kali nie sbb eman meragam spjg masa...saya sempat mkn 2-3 pinggan jer...smpi nak amik ketam ponx tak smpt smpi2 kat tray ketam tinggal sepit ketam jer...sadis wei...huh malas ler nak mkn sepitnye nak kena gigit bagai dh ler ada org lain sekali kat meja...huhu kitaorg buka ngan kawan2 mydear tu yg jdi terbatas sket tu...eman plak tak sihat, lepas tu tgk org yg tak dia kenali lai lah mula dia meragam...apa ponx tak bley...nak amik mkn ponx tak bley...kesian kat mydear lah nak borak2 ponx susah, nak amik mknan ponx susah...last2 saya biarkan jer mydear dn rakan2 saya ponx jln2 bwk eman...asalkan dia tak meragam sudahlah....

.:: mkanan pertama yg saya amik yong tau fu ::.

.:: mknan ketiga dan last2 ::.

itu jer yg sempat saya snap gbr mknan dia...takder mood nak snap gbr sbb eman meragam tak tentu hala...sat lai apa plak kat member mydear kan anak ko meragam ko sebuk plak nak amik gbr huhu...cukuplah kot sbb mknan kat pullman nie takder yg sedap melainkan mee goreng...itu jer yg saya rasa plg terbest mlm tu wpun mee goreng tu berminyak2...lepas tu saya ada amik satar sbb dr ari tu asik rasa nak mkn jer...tp hampa sbb kelapa jer rasa...takder lgsg rasa ikanye, tercekik nak menelan...patut dia bg nama satar kelapa bkn satar ikan...

pilihan mknan ponx tak byk...sama jer mcm saya mkn kat KGSS ari tu...nasi dan lauk pauk, kebab, nasi arab ngan kambing panggang, satay, otak2 and satar....pastu ada 3-4 gerai ada roti john, rojak, yong tau fu, mee grg, laksa and grg pisang...pilihan desert ponx tak menarik...cam tak berbaloi plak byr smpi RM100 tp mknan tak best...wpun hotel cantik tp mknan tak bestlah...tak mo pegi lai lah tp klu mkn free saya pegi jerlah...huhu

.:: arabian night theme dia ::.

lepas dh mkn tu kitaorg jenjln dulu and lepak2 lah kat dlm hotel tu smbil tgu eman berlari sana sini...tak padan yg tak sihatnye...aktif jer...terus jer blk rumah lepas tu sbb kesian kat dia kan...




 .:: si budak budak tak sihat nie...laju jer dia mkn nasi arab tu...apatah nama nasi tu mcm nasi bryani ponx ada ::.




~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie