Monday, August 15, 2011

My 1st Raya Cookies...


amacam menyelerakan tak...biskut raya yg tetiba dtg idea nak wat...huhu ini namanye peanut butter choc chip cookies...wat sabtu lepas..smbil2 mengemas dapur and basuh baju sempat lah saya wat...oven cinonet jer so kena bakar sket2 jerlah...satu adunan tu bakar 4 kali tak silap saya ke 5 kali lupa lah plak...

comment mydear sedap katanye sbb dia tak manis sgt ada rasa lemak2 masin dr peanut butter and bila terkena tang choc chip tu rasa lah manis dia sbb saya guna hershey's chocolate chip...tp saya dh simpan siap2 dlm tin biskut tak mo kasi mydear mkn takut habis nak wat raya nnti...weekend nie ingat nak wat lai satu adunan sbb nak kena bahagi2 kat rumah mil ngan my mom...so kali nie nak letak kacang2 lah sket utk penambah rasa...



cookies yg sedang direhatkan...tgh sejukkan and tgu masa nak simpan...kena sejukkan mcm nie atas jaring2 supaya kena angin atas dn bawah baru lah rangup sket biskut nie....skrg tgh cari idea nak wat satu lai jenis biskut...buat dua jenis cukuplah kot yg lain tu beli kerepek2 jer....amacam ada berminat nak order kah...hehe

~~end~~


3 comments:

farrah arris said...

sedapnya!!!

boleh share resepi?

plsssssss...

mieoney said...

boleh nnti saya letak yer...sbb tak ingat resepi sbb tu tak letak..resepi tinggal kat umah...hehe

With Julia said...

weeeeeeee sodap yerr tgkkk uwaaa terliur sudahhh kikikiki...akak mimi reserved kan tau nanti bawak pi ofis leh raya gan cookies baru akak cekali...;P

 
Design with love by Jiji for Zamimie