Thursday, November 25, 2010

Kawasan Jajahan....

hari tu secara kebetulan ada dua org dlm masa yg sama tanya saya dok mana...satu melalui FB satu melalui YM...ini kira kawan di alam maya lah....sbb ada tempat2 yg saya citer dlm blog nie familiar dgn mereka...yerlah selama nie ponx saya dok sebut BSP, BSP, BSP jer kan...so meh saya nak citer ari nie saya dok kat ner yer...

saya dok kat bandar seri putra, selangor....

klu korg menghala ke selatan selepas tol bangi and sebelum tol nilai nnti ada tulis tol putra mahkota...itulah tempatnye...


:: signboard tol putra mahkota ::

:: map location BSP ::


kitaorg duk kat blok d'sentral...klu nak tau cari signboard mesti tau...sbb kwsn BSP nie agak besar and blok2 ponx byk...tp ada signboard yg sgt detail mmg takkan sesat punyerlah...huhu lai ponx klu umah saya sgt senang klu nak direction...klu salah ikut direction mmg lah sesat...haha

:: master plan BSP ::



:: ini sewaktu belum kawin so mmg lah kurus kan...haha tp skrg still kurus lai lah (^__^) ::



:: ini semua gbr lama...kunci ponx tak dpt lai masa nie....skrg punye takder plak gbr...nnti bila2 free saya amik and saya buh tajuk home sweet home ek ::



saya dok sini lama dh start dr kawin lai....so maknanya dh dekat 2 thn lebay dh lah...atr BSP ngan opis saya lebay kurang 40km...kena lalu tol sungai besi sbb tulah saya kena kuar umah seawal 6.30...sbbnye saya masuk keja kul 7.30...mmglah agak awal tp jgn risau sbb saya blk kul 4.30...itu kira waktu normal hour lah kan....pernah cuba msk keja kul 8 tp tetap juga kenal kuar awal sbb nnti sangkut dlm jem...

so far dok kat sini oke....kira kat sini kawasan melayu lah mcm kat bangi...klu ada india ngan cina ponx tak rmi lah mgkn dlm satu blok tu ada 2-3 bangsa lain...kat sini tempat mkn tak susah byk jer kedai mkn..pilih jer mana yg berkenan dn kuarkan duit...haha tp takper klu takder duit bank ada...cuma satu bank jer yg ada kat sini BSN...takperlah janji ada dr takder kan...


klu citer psl kemudahan lain plak...kwsn nie dh ada sek rendah, sekolah rendah agama dan sek menengah yg dalam pembinaan....tadika plak melambak q-dees ada, kumon ada, smart reader ada, tadika krista ada, tadika fadilah kamsah ada and jgn tak tau tadikaKEMAS ponx ada yg bakal beroperasi 2011....dan ipt ponx ada jugak ek iaitu KUIS...

:: sekolah rendah ::


:: Kolej universiti Islam selangor ::


cuma yg takder skrg nie masjid jer...tapak ada dh, plan ponx dh ada yg takder cuma bajetnye...skrg derang tgh gigih kumpul dana nak bina masjid...surau mmg ada lah and agak besar sbb ada wat smyg jumaat kat situ...selain itu masjid kuis ponx ada jugak...

:: masjid kuis ::


so itulah serba sket ttg kwsn rumah saya...huhu ada pertanyaan sila tanya yer jgn malu2...hehe

~~end~~

6 comments:

purple_lav said...

ooooooooo.....oo yang panjang tanda dah paham n tahu di mana cik mimie kita tinggal hehehehe

kak suzi said...

ooo..ni bgtau umh mau buat open hse ker?tapi raya posa dh lm blalu..ry haji pn br lps...hehehhee..sungguh detail pjelasn jd klu sesat tu xtau lah ek...

Anonymous said...

hello jiran setaman :)saya beli rumah di jalan 3N . dah nak masuk tahun keempat membeli tapi tak masuk2 lagi.

mieoney said...

Fiza: dh terjwb yer persoalan.
Kak suzi: ala kak sajer jer bgtau so takderlah berteka teki nnti..open hse lain taun huhu..
Anon: dekat lah tu ngan umah saya..saya jln 3/M...nnti msk umah bley jmpt saya yer..tp bila nak dok sana?

Anonymous said...

entah le tak tau bila. cadang nak reno sikit2 dulu.

Sokha Sands Collection said...

salam org BSP

 
Design with love by Jiji for Zamimie