Tuesday, November 9, 2010

Saya Lunch Hari nie...

huhu hari nie lunch awal sbb perut nie minta di isi sudah...blm 12.30 saya dh mkn dh bekalan saya..hihi

ini semua gara2 bfast roti jerlah...dh biasa sgt mkn berat2 pagi bila kena mkn yg ringan2 dh mengelupur...haha ada yg jap2 lai nie pi cafe beli kuih kecik harga 50 sen nie...huhu

:: sup tauhu lembut my feveret ::

sup nie senang jer nak wat...
bahan-bahan
kentang
carrot
tauhu lembut
telur
fish ball
dan apa2 yg suka nak letak...klu ada suhun lai sedap...
garam
perasa ikan bilis

cara-cara
  1. tumis bwg putih smpi naik bau dn masukkan air. kemudian masukkan kentang dan carrot tgu smpi empok...
  2. bila dh empok masukkan fish ball, telur dn bahan2 lain yg kita nak letak mcm caulifower ke, petola ker...
  3. letakkan garam dn bahan perasa baru msukkan tauhu lembut... [masukkan last sbb tak nak tauhu hancur.


:: nasi, ayam kicap sambal dan sup tauhu lembut ::

oit dh ler sejuk opis nie...saya nie dh mcm org eskimo dh pki bju sojuk yg tebal tu..
.mcm dok bilik server jer [ceh mcm penah huhu]....

mata plak nie mcm di gam2 jer...nak lelap lah kejap...klu tak lelap nie sure ada harapan wat keja smbil tersenguk....

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie