Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidiladha...


rasanye hari nie ramai org dh cuti kot...opis saya ponx sunyi jer wpun masih ada nmpk lai kepala2 org huhu...saya raya kat kl blk umah PIL kat jln duta sajork huhu tak yah ribut2 nak tempuh jam...bila rasa nak blk cmpk2 brg dlm keta terus berdesup...ujung minggu nie bru saya blk kg...sbb cuti tak byk dh bln depan nak amik cuti...so kang klu tetiba ada cuti emergency klu2 eman demam ker camner kan....

raya kat johor tak semeriah raya kat pantai timur dgn belah utara....teringt dulu masa zaman2 belajar kat uum...dua kali jugaklah saya tak raya kat umah...thn pertama tu beraya ngan mc'd smyg raya ponx tak pegi...mana taknye sedar2 jer dah kul 9 [biasalah time bljr bkn sng nak bgn pagi]...so buka2 mata ckp ngan roomate slmt hari raya haji terus semua org boom tido blk...haha pas tu bgn siap2 dlm kul 10 lebay cam tu pi alor setar cari mc'd and jenjln...pergh punye ramai nak pi alor setar smpi 2-3 bas terlepas sbb penuh...huhu

ada satu tahun tu plak saya tak blk raya haji sbbnye mak abh saya pi mekah so rayalah saya kat uum mmndgkan ada lah geng2 rapat yg tak blk jugak...sib masa tu ada mmber nie tinggalkan motor so apa lai merempit lah kitaorg pusing uum cari tmpt mkn...sbb rata2 yg bukak kedai mkn orag kelantan, pattani and org utara sdri so mmg hazablah sbb derang cuti raya smpi seminggu lebay...susahnyelah hai nak cari mkn...namun still dpt gaklah mkn nasi sehari sekali yg lain2 kali tu mkn megi ajer...hehe

klu kat johor raya kami hanya pi solat raya jer lepas tu buatlah hal masing2 [itu family sayalah]....bila lapar mkn lah ketupat rendang yg ada...bju raya ponx tak pki, pki t-shirt ngan suar track ajer...hehe yerlah semua org sebuk ke surau korban lembu [orang lelaki jerlah] kitorg kat umah lepak2 tgk tv...petang2 sket nnti bila abh blk bwk tulang lembu wat sup...pergh sedap tu...sup tulang fresh mmg manis tak yh buh perasa dh buh garam, halia, bwg putih ngn rempah sup...

warghhh nak blk, nak blk...huhu cam bdk2 plak kan....takperlah berkorban kan... (^-^) takperlah harap bila blk weekend nie dearng still ada lai kat kg...wei korg buat lah bbq nntti aku blk ek...hehe

apa2 ponx selamat hari raya aidiladha kepada semua, selamat berkorban dn hati2 di jalan raya...

pic from* Scenery Series

~~end~~

1 comments:

kak suzi said...

betul sokong cakap mimi..dok uum musim2 cuti n raya adalah azab nak mencari makan..penah merasa sekali je masa tu 1st year.maka balik johor lagi besh even raya haji tak disambut grand.

 
Design with love by Jiji for Zamimie