Tuesday, November 16, 2010

Satay Station...


sabtu lepas my FIL belanja mkn sate kat sate station....ini idea mydear lah nie sbb member dia ckp sate station kedua terbaik dia penah rasa....erm boleh dh bygkan cara kawan dia tu ckp...haha sbb kenalkn... (^_^)

so kami pegi yg dekat jer ngan umah dekat solaris yg dekat ngan hartamas...klu dr rumah my PIL sblm international school tu....cari map takder plak..tp klu google byk jugak tempat yg ada....

jom kita layan gbr...

:: merenung gerai sate ::

:: tuan punye blog gbr mesti ada ::

:: tok melayan eman tgk kucing ::

:: baba n uwan ::

:: sebaris dengan dominos...kedainye kecik jer...kat dlm bleh muat tak smpi 15 org ponx...so duk luar jerlah tu ponx melimpah2 smpi ke dominos....dlm satu masa bleh lah muat dlm 50-60 org kot ::


:: tempat bakar sate ponx ini jer....so bleh bygkan tak kedainye kecik ker besar...huhu ::



:: mee rebus ::


:: sate ayam 2 dozen& sate kambing half dozen ::


:: apalah gaknye dlm fikiran eman nie...huhu ::

meh kita review sket psl sate nie...sedap, mabeles, meletops....lebay sedap dr sate hj. Sam tu...yg nie rasa rempah sate tak brp kuat sgt tp sgt sedap....pas tu kitaorg mkn jugak mee rebus...mee dia sedap gak saya rasa sbb 1st time saya mkn meee rebus sblm nie tak pernah mkn ponx... (^_^) sbb saya tak brp suka sgt ponx mee rebus...hehe

tp reganye agaklah mencekik darah yer...satu cucuk sate bersamaan dgn RM1.10 sbb dia wta set2 half dozen = RM6.60...mahal kan...mee rebus plak semangkuk RM5.50 klu tak silap saya, agak mahal jugkklu nak bandingkan dgn takder apa2 dlm mee tu mcm ada letak daging ker or apa2 condiments yg biasa org letak dlm mee rebus...air plak tak byk pilihan sgt tp average fruit juice RM5 ke atas....huhu sesekali mkn bolh lah klu mkn secucuk 60 sen ponx dh rasa mahal ini kan yg singgit.


food : 9/10
ambiance : 7/10
price : 2/10
p/s : cuba menjadi food critic plak hihi (-__-)

~~end~~

1 comments:

Amy Amyra said...

Yup ni kt shah alam sek 9 pun sme...satay ayam rm1.40 sebatang..satay daging rm1.60..saiz pun biasa2 je..rsa pun standard je xla marbeles sgt2..gravy dia pun mcm org mls nk buat kuah kacang..besar2 kacang dlm kuah kacang dia...plus bila tanya psl bwg dan timun..ckp xdpt free sb kna beli basi impit dtg set..mmg kedekut sgt2...ni pun sb mnta tolong kwn beli sb satay samuri tgh renovate..lps ni xkn dtg dh..beli 25 cucuk harga rm38...I will surely ban tat place..hmmmm.....

 
Design with love by Jiji for Zamimie