Wednesday, November 3, 2010

Nasi Ambang or Ambeng....


masuk semalam dh kali yg ke-3 kot saya beli nasi ambang nie....selalu klu nak mkn waktu blk kg kim kat abah sblm dia pi psr...nnti dia order blk dr psr dia bwk blk....klu sapa2 yg penah mkn serius ini adalah sedap sbb mydear ponx suka....mgkn dia jawa kot...hahaha

nasi nie saya beli kat RNR serdang arah selatan...sbb dh jln saya hari2 kan lalu situ..sng jer klu rasa tak smpt masak or mls nak msk berrenti kat situ sediakan duit jer....satu bungkus RM4...dia ada gak jual lempeng kelapa cicah kari daging...sodap jugak huhu...

lengkap kat dlm tu nasi [for surelah kan], ayam [kdg2 ayam msk merah, kdg ayam msk kicap, blm jmpa ayam kari jer lai], ada mee goreng, sayur kcang goreng or kdg2 sambal goreng [tempe, tauhu, suhun msk kicap...sedap nie].....

senang jer blk2 bukak bungkusan letak dlm pinggan...amik cwn ngan air baca bismillah terus ngap...hehe tak yah susah2 nak singsing lengan memasak...huhu lai ponx sejak2 nie saya blk agak lmbt tu yg tak smpt masak....sbb nak spend masa ngan eman kan tu yg sanggup membeli...huhu

~~end~~



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie