Friday, November 19, 2010

Ice Room...

setelah lama dok ushar2 semlm tercapai jugak hajat nak pi mkn kat ice room....dulu nmpk kat nilai tp skrg dh ada kat bangi dh....so lepas blk keja smlm terus ke sana utk dinner....

kitaorg pilih utk duduk diluar sbb kat dlm tu sejuk...yerlah nak mkn eskrem dh ler sejuk dok dlm aircond yg sejuk kang bertmbh plak sejuk....dia punye hiasan simple and modern style and sgt minimize decoration...byk wat corak kat dinding jer...kaler yg digunakan hijau ngan putih nmpk clean jer...

:: decoration ice room ::





meh tgk apa yg kitaorg mkn plak..

:: mango pamelo snow ice ::

:: milo iced ::

:: chicken chop ::

:: roselle iced tea ::

:: spaghetti mushroom cream sauce ::

makanan dia so far yg kitaorg mkn kat atas nie bestlah...especially dia punye snow ice tak terlalu sejuk smpi ngilu gigi...ice ponx lembut jer..rasa ponx sedap and ada gak dia letak mangga yg dipotong2...nyum2 klu mknan plak spaghetti tu cam biasalah tp boleh lah saya share ngan eman sbb dia ponx tak buh perasa sgt cuma simple sgt mknan dia...klu chicken chop plak ayam dia sedap sgt cuma black pepper sos dia cam kureng lah...nmpk hitam menarik bau black pepper ponx kuat cuma bila mkn rasa kicap...huhu mybe lah nak bg nmpk kaler itam cam tu dia buh kicap...tak perlu kot kicap tu....air roselle tu sedap sgt2 masam2 and manis...mcm letak asam boi plak saya rasa...hehe











si kecik nie plak saya bg dia mkn nestum jer sbb nmpk cam dia dh borink mkn bubur...lepas mkn nestum saya bg plak dia mkn spaghetti plak...lepas tu bila mknan baba dia smpi org tu letak jer terus dia capai fries tu...tak cukup satu amik lai satu...smbil mkn fries mkn spaghetti lepas tu habis fries amik lai fries dlm pinggan...pndi dh dia mkn...yg tak tahan dia mskkan byk2 dlm mulut pastu simpan kat tepi pipi dh rupa hamster dh saya tgk...huhu sblm nie fries tu nak pegang ponx dia tak mo mcm geli pegang ponx ujung jari jer...sekrg belaasah tak hingat...pas tu blk terus tido smpi pagi nie..hehe


dari segi harga plak okelah standard fast food biasa takder lah melampau sgt reganye...average dlm RM5 to RM10 lah lebay kurang....





Food : 6/10
Ambiance : 8/10
Price : 9/10
~~end~~

1 comments:

cik_ah82 said...

beb, ice room ni halal x?coz kat kota damansara aku tgk xde pun tanda nya..tu yg cuak sket nk masuk..hhuhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie