Tuesday, November 2, 2010

Mari Membakar Kalori....

ahad lepas saya dgn semangat2nye membakar kalori yg bertepu2 dlm badan...lai ponx si tenggiling tu dh berkepuk bedaknye macam pki bedak 3 inci dh rupanye...nak atr kedai tak sempat so solution meh kita basuh sdri...seawal 9 pagi dh start mencuci dh....bdk kecik nie sukalah bila simbah2 air kat dia...




:: mandur...bknnye tol tengokkan tol kotorkan lai ada...yerlah pegang sana pegang sini...jd ler kotor blk sbb keta masih bsh ::



:: berkilat luar dan dalam huhu ::

sbnrnya tak yah smngt2 nak bersenam utk bakar kalori...klu kita wat keja umah ponx dh boleh bakar kalori jugak tau...

Chopping and splitting wood 288 calories

Cooking dinner 96 calories

Digging in the garden 240 calories

Dusting 120 calories

Grocery shopping 190 calories

Ironing clothes 190 calories

Making a bed 94 calories

Moving furniture 288 calories

Playing with the kids 192 calories

Raking the lawn 206 calories

Shoveling snow 288 calories

Taking out the trash 120 calories

Trimming bushes 168 calories

Washing dishes 144 calories

Washing Windows 144 calories

Watering outdoor plants 120 calories

Vacuuming 196 calories

so apa lai rajin2 lah lakukan kerja rumah...wpun tak byk kalori yg dibakar at least bakar lah jugakkan drp takder langsung...


~~end~~

2 comments:

kak suzi said...

pasti ke cuci sendiri ni..mcm cik abg yg buat je sbb mimi bz amik gambar..hehehehe

mieoney said...

yerlah kak saya cuci sdri...dia cuci kereta dia, saya cuti kereta saya...
tp mine lagi berkilat lah from him sbb dia cuci cincai2 jer...dia jd mandur jaga eman...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie