Thursday, October 16, 2008

Today I Write abou Mc'd@alamanda..

oke nie kira smbg lah entry putrajaya td..mals lah nak start dr awal..so terus msk jerlah ek ke dlm citer yg nak diceritakan..

oke sbb sblm nie me ckp kat my dear teringin nak mkn chicken mc'deluxe. so smlm my dear ajak lah mkn mc'd..kat mana? kat port kitaorg alamanda...so smpi2 jer terus pi mkn..

so me order lah set chicken mc'deluxe and my dear plak mkn set big mac.. instead of the my dear order jugaklah mknan smpingan lain iaitu aym grg dia..mintak yg spicy tp dia ckp dh habis..okelah my dear ckp bantai jerlah yg biasa janji dpt mkn sbb dia mmg suka mkn aym grg nie..


so mknlah kitaorg mknan yg telah diorder..tp msa tgk ayam yg my dear mkn tu mcm pelik tau..mcm ayam batuk kering..korg dpt bygkan tak? my dear plak ckp mcm ayam kg..alahai kecik dn kering jer ayamnye..nmpk tak dlm gbr tu ayam kecik jer kan..korg tengok plak rupa dia kat bwh nie..pas tu nmpk tak fries tu sket jer..punyelah kedekut..eh herlow kitaorg byr stu set dkt 11 inggit lebih tau..##^$%*)&^%%* mc'd alamanda nie...jgalah ko aku komplen ngan datuk shahrir nnti..



pas tu me cuba plak rasa...emm rasa dia mcm dh lama ayam tu..dh tak rasa fresh dah..teruk tul lah mc'd alamanda nie takder quality control ke ingat nie kedai mkn biasa ker..jgalah nama sket..me suh my dear komplen tp dia mls so dia bedal jer ayam tu smpi abis..

moral dia kpd pengusaha mknan tol lah jaga sket kualiti mknan..org byr tau utk mknan tu..bkn murah tau mahal..dh ler naik harga mknan..*emotional* sket sbb mkn tuk 2 set dkt 30 hinggit...mahal2 tak leh mkn selalu nie..

nota kaki: teringat dulu masa belajar, kelas public speaking me kena present topik to persuade wat tajuk disadvantage eating mc'donalds..tp aku mkn gak mc'd tu smpi skrg wpun tau tak menyihatkan..ngeh2

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie