Thursday, October 30, 2008

Today I Write bfast Di Pagi Hari...

sye kalau pegi keja ngan my dear sure akan bfast dulu ngan my dear...tp kitaorg bknlah mkn kat kedai ke apa tp kitaorg mkn dlm keta jer..hehe mknan kitaorg ada 2 jenis jer tuk bfast roti dn biskut..hehe cuma sesekali ada juga termkn Sausage McMuffin..hehe

amacam terliur tak..jahat sungguh sye ini..hehe

inilah biskut yg selalu kitorg mkn tuk bfast..biskut IKO..biskut nie bgs tau byk fiber sbb dia wat dr oat pastu dicmpur ngan bhn2 lain mcm sunflower seed, kismis dll....
ini plak bfast jenis kedua..roti sapu butter kawinkan ngan kaya..sedap ooo..sekali mkn smpi 3 keping..hehe kdg2 terbabas roti disapu ngan coklat..apa tah jenama dia coklat tu..ala2 mcm jem..

tp bgs jugak klu bfast mcm nie pagi2..sbb mknan menyihatkan..yerlah dr mkn nasi lemak ke mihun grg ke mee grg ke roti canai ke..huhu so far bila dh mkn mcm nie tghari me bru mkn lah..in between tu just minum air kosong..air manis ponx takder minum sgt..tp pagi2 sblm pi keja me akan minum samada secwn jus orange atau susu HL (siap bgtau jenama tu :p)...itu jer..

tp klu pi keja naik ktm mula lah aku nie mkn merapu...yerlah nak bfast kat umah tak smpt..kul 6.30 dh kuar smpi opis 7.30 dh rasa lapar..so apa lai bila org ajak pi mkn laju jer menuju..huhu so far smpi hari nie dh dkt 2 minggu kot me tak mkn nasi lemak..cuma ada lah sekali dua mkn mee grg n mihun grg tp dlm kuantiti yg sedikit jer..

so far bila amalkan bfast yg sihat nie aktiviti melawas mjd teratur jer..klu tak tak brp nak lancar sgt lah..2 hari sekali, 3 hari sekali tu yg susah tu...huhu harap2 berjaya kekalkan mknana seimbang utk bfast...wei jgn ajak aku mkn mc'd lunch nie..ngeh ngeh..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie