Friday, October 10, 2008

Today I Write about budak lelaki yg menjengkelkan..

wah tajuk ngeri gitu...huhu tak tau lah klu korg anggap jengkel ke tak..so just read n comment if u want eh..

oke citer dia cmnie last wenesday me tak brp nak sihat-demam, so me decide to pulang awal dr keja. so by 4.30 me dah terocngok kat punch kad kat bwh..so after ofis kat fetch us me turun kat kl sentral utk naik ktm ke BSP aka Bangi..so msa me turun kat platform dah ada ktm sib dia delay lai so tak gerak2 n me dpt naik ktm tu...

oke nak msk dah citer selanjutnye...so sbbkan dah penuh me tak dpt duduk wpun me rasa mcm nak terjelepuk kat situ sbb kaki cm dah lembik bdn plak dah sakit n rasa seram sejuk..batuk ponx dtg kong kong...dah rupa nak kuar anak tekak batuk..wpun cm tu still lai takder org nak bg duduk.. :( yerlah org nmpk me mcm sehat jerkan so takder sapa nak bg duduk wpun kat situ ada sekumpulan anak2 muda lelaki yg mybe dlm penglihatan mata kasar ku dlm lingkungan umur 18-19 thn kot..

so smpi jer kat stesen salak selatan me dpt duduk..mengiring bkd2 muda td..derang borak2 n me sajerlah memandang kot cute mute ke (smpt lai dlm sakit).. takderlah me nak tgk luar act n scr kbtlan dia dok kat cermin tu...okelah fine..and then ada budak lelaki nie yg tak brp nak kacak nie cm naik sheikh plak berborak..bapak kuatnye rasa mcm satu ktm bleh dengar...eh herlow org lain tak mo dgrlah citer ko...

so dlm perbualannye yg me dgr wpun tak mo dgr..ater ko dah ckp kuat haruslah semua org dgr..
dia citer psl exam paper 2 - D...paper 1 - A...bla bla bla....... cambridge punye exam sama mcm tu...yadayadaa... pelajar harapan sekolah...bla bla bla...serun aku sbb dia punye expectation terlalu tinggi kat aku...bla bla bla ( adoi naik muak me dgr kat situ)..

pas tu dia citer bab politik plak...kerajaan bla bla...najib bla bla...pak lah yada yada... klu pkr pegang kerajaan ponx...yada yada...(citt bdk nie ko nak citer psl politik blk umah ler jgn kuat2 citer klu silap kang tak psl2 msk ISA)...

pas tu adalah lai citer yg annoying yg dia citer smpi me rasa nak termuntah kat situ..pdahal kwn bdk tak berapa kacak nie dah sound dah jgn ckp kuat2...agaknye dia nyer speaker rosak lah kot...

apa2 ponx moral of the story jgn ler borak kuat2 dlm public transport smpi org naik nak muntah mendengornye oke..adios nak blk dah nak pi klinik rasa tak sedap bdn blk..nak pi cari penyedap bdn kat klinik...huhu

--end--

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie