Wednesday, November 16, 2011

Mamil Mama Chocolate

Sticky Post 48 Hours


nyum2 sedap minum susu perisa coklat…masa saya mengandung dulu takder lai susu coklat nie…tp skrg dh untung sbb ada susu perisa coklat…nak bercerita sket pasal mamil mama tp korg jgn ingat saya pregnant plak sbb citer pasal mamil mama susu untuk ibu mengandung tau..

kenapa masa pregnant kita perlu minum susu mamil mama nie? sebabnye susu mamil mama nie ada kandungan asid folik, kalsium dan juga iron yang tinggi untuk pertumbuhan serta perkembangan anak kita yang bakal lahir nanti…so tak perlulah risau sangat klu kita morning sickness and tak makan proper dan takut anak dalam perut tak cukup khasiat…semua lengkap dalam susu mamil mama nie…juga susu mamil mama nie takder sucrose formula atau dengan kata lain takder gula lah and tak manis sangat…sbb pompuan pregnant nie dia kena jaga juga tahap pengambilan gula harian sbb mudah terkena sakit kencing manis…bahaya oooo….

jgn tak tau masa event mamil gold dulu saya dah rasa dah susu nie mmg sedap sbb dia tak memuakkan langsung…so tak derlah meloya sgt pada org yg tak suka minum susu tu…korg kena minum tau susu klu masa mengandung, baik utk diri sdri dan baik utk anak yg dalam kandungan kita tu…klu tak nanti kita akan kerungan kalsium sbb tulah nnti asik krem jer kaki…

kalau nak tau juga dalam susu Mamil Mama nie ada vitamin dan juga mineral yang memang diperlukan untuk bf mum…baguskan selain khasiat tuk kita, bley gak bg khasiat tambahan utk anak kita…bila kita breastfeed tu selain nak bg khasiat tuk anak kita kena jaga juga diri kita sdri…so bgslah kan minum susu nie sbb sama bg khasiat tuk anak dan juga ibu…

mamil mama nie bkn stkt minum masa pregnant jer, sblm pregnant ponx boleh lepas bersalin ponx boley…klu sblm pregnant bg juga minum sbb ada asid folik kan…masa saya mula2 cuba tuk mengandung dulu saya mkn 2-3 bln juga lah pil asid folik nie…kat dalam web dumex dia ada bg Tips berkenaan Mamil Mama nie…cuba korang tengok kat bawah nie..
Recommended Mamil Mama Milk Intake
• Before pregnancy (to strengthen your body): 2 glasses per day
• During pregnancy (to meet increased demand for nutrients): 3 glasses per day
• After child birth (to restore strength): 2 glasses per day

maklumat nie untuk bakal-bakal ibu dan ibu-ibu juga…so klu saya pregnant nnti nak minumlah susu ini…bersiap sedia sudah :p

~~end~~

4 comments:

purple_lav said...

auww puan mimi sudah bersiap sedia nampak. nampaknya tahun depan memboyot laa ni. aminnnnnn

adyna said...

a'ah baru try minum beli semalam..sedap n tak manis.. :) saya pilih plain jer

Sally Yana said...

habes 2 kalo xpregnant ag pon boley mnum gk ke?.,sb mcm dah bosn mnum susu y hari2 minum ni,. :) ase nk try y len plak,.

Sally Yana said...

hbes 2 kalo xpregnant ag pn ley mnum gk ke?.,saje nk tkar2 susu plak,.:)

 
Design with love by Jiji for Zamimie