Tuesday, November 22, 2011

E-man Birthday Treat ~ Zoo Negara...


akhirnya sampai juga citer eman pasal zoo negara...mydear kata dia nak bwk juga eman gi zoo so terus kitaorg pegi zoo dari the curve...smpi kat zoo kul 1 lebay nasib baru lepas hujan so takderlha panas sgt..lagi ponx zoo kan byk pokok2 besar so okelah bley teduh2 and cover dari kepanasan...cuma jln agak lembab dan licin...jln berlumutkan sbb tu kena jln hati2 sket...

tiket masuk RM20 utk dewasa tp kena tunjuk mykad...klu tak tunjuk mykad harga dia mahal sket...tiket kanak2 tak prasn plak saya sbb eman masuk free jer...huhu








masa mula2 masuk tu eman cam tercengang2 jugaklah sbb tempat besar and byk pokok so dia tak ley nak imagine tempat apakah itew...huhu bila dia nmpk dah burung bersepah2 and nmpk gajah semua barulah dia nmpk excited sket...tak nak dah dok dlm stroller terjun kuar jer dia dari situ..huhu tp bila dia dah tak nmpk haiwan tu barulah dia nak dok dlm stroller...




.:: aksi roar dikandang badak hehe ::.



.:: tak heran dah dengan binatang sbb dah dpt asklim ::.




bila jln2 dalam nie asik teringat cerita p. ramlee yg masam masam manis tu dating kat zoo negara...haha bley tak? :p tgk zoo nie cam kecik tp luas gak sbnrnye naik lenguh kaki kitaorg...bila dah nak hujung2 tu dah skip byk jer tempat...pegi mana yg perlu jer...cuma tak lalu jer nak rehat lama2 sbb seat byk yg basah sbb baru lepas hujankan...so terpaksalah teruskan jer perjlanan...nak naik tram malas sbb bwk stroller kan nak sangkut tang mana plak...org ramai plak tu..klu tak ramai takperlah...

ada juga animal show tp masa kitaorg smpi tu dah nak habis dah show tu...anjing laut punye show...yg mcm selalu kita tgk dlm tv tu sama jer lebay kurang shownye...huhu





tp tulah keciwa sket sbb haiwan2 tu semua dok menyorok jer...dok jauh2 mgkn sbb hujan kan sblm tu so dia mengantuklah gamaknye...lepas tu lai satu kat zoo nie dianye signage sket sangat smpi kitaorg tercangak2 sket nak amik jln mana, jln mana...map kena beli plak tu...last2 kitaorg redah jer ada yer terlepas lantak lah malas nak pusing2 blk...dah ler naik turun bukit huhu...







sorilah gambar rawak jer...sejak add author baru tu saya tak tau camner nak ubat setting kepada yg baru sbb bila g kat dashboard tu takder ponx setting yg bley kita ubah supaya jadi posting baru yg bley ubah size gbr, bley remove gbr....ada sapa2 bley tol ker? bgtaulah ek...sgt2 menghargai...

~~end~~





0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie