Tuesday, November 29, 2011

My-Lil-Sis Wedding ~ Khatam Quran & Marhaban...


sekarang nie agak bz sket ngan macam2 menda...nak update blog ponx tak smpt, kdg2 nak bukak and blog hop ponx tak sempat...time nak tido jer buka2 sket mana2 yg kerap update tu sbb takut tertinggal byk menda plak karang....

so sambung blk citer wedding my lil sis...smbg ke baru nak mula ek...hehe saya blk kg kamis petang lai..saya blk ngan adik saya lah sbb mydear kat singapore jumaat tu baru blk....smpi kat kg mmg takder sapa2 lai and tak buat2 apa2 ponx sgt khemah jer yg dah terpasang...memandangkan penutup nie mak and ayah saya decide nak pki catering jer sbb derang ponx dah tak brp nak sihat lai so catering adalah pilihan yg tepat utk dia dan utk kami2 juga...huhu

nak kata tak byk keja sgt ponx tp tetap tiap2 mlm ponx tido lmbt...hehe yerlah sket2 nak kena wat gak kan mcm bunga telur semua...jumaat mlm plak ada majlis khatam quran dan marhaban so itu kira acara pemanas lahkan...takder mlm2 berinai semua kita pilih utk acara yg lebay berkatlah kan baru afdal....

.:: eman ngan cousins ::.

sebelum acara mula budak2 lah yg paling suka sekali main depan pelamin hehe ada jer menda2nye yg derang nak wat...siap karpet kelabu tu derang bley jadikan slide lai...bley2 klu dah nama budak2 kan...hehe

.:: eman ngan kakak sufya ::.


.:: hemsem tak eman pki jubah dari atok n wan from mekah ::.

malam tu saya pkikan eman jubah yg my PIL poskan dari mekah...nak pki raya haji tak sempat so saya pkikan dia masa mlm tu...dia plak dok ulang alik lalu depan makcik2 tu semua terus derang pangil eman ustaz kecik...hehe


.:: goodies utk mlm itew bear bertelur...yerlah nak panggil bunga telur tp bkn bunga...nak panggil bear telur cam tak best plak so kita letak lah nama dia bear bertelur...huhu ::.


.:: berguling2 kat kapet nie mmglah besh ::.


malam tu makan kambing panggang and nasi lemak...kambing panggang tu my cousin buat akikah anak dia...so dia hire tukang grill tu all the way from KL yaw...

.:: hidangan nasi lemak malas saya nak bukak penutupnye so amik jer gbr bekas bertutup huhu ::.

acara start lepas maghrib lebay kurang kul 8 lah startnye...dekat 60 lebay jugaklah org yg ada ramai...semuanye geng2 surau, geng kampung dan geng2 mengaji mak saya...tp yg lead adalah geng mengaji sbb mak saya ponx nak khatam sekali so dia panggillah geng dia...





pelamin nie masa saya mula2 smpi nmpk cam tak cantik...bila dah bukak lampu semua baru nmpk cantik...klu dalam gbr lai nmpk nice...huhu so bila korg tengok pelamin sure dah taukan temanye...pink purple dan kelabu...lebay kurang masa saya kawen gak dulu...huhu



mydear smpi lepas majlis sbb petang tu dia baru blk dr singapore and kena blk rumah dulu amik kereta...kesian letay so dia ckp nak tido kejap and bertolak lepas magrib...smpi2 majlis baru jer habis and org tengah mkn huhu...tp dia bawak kek utk eman potong sempena besday eman lagi...kali nie potong ngan family plak....sbb dah ramai2 ada kan so seronok lah mkn reramai...

.:: choc cheese berries ::.



tuan haji kecik nak potong kek dah and dia adalah peminat tegar kek...hehe

~~end~~


0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie