Wednesday, November 16, 2011

E-man Birthday Treat ~ The Curvez

eman kembali lagi..kali nie dengan cerita yg baru....hihi smbg dr citer smlm tu...so baba ckp kita g ikea tp masa otw tu baba ckp kita g gentinglah...tp masa tu eman pki short ngan bju pendek mama ckp dia tak bwk bju pjg tuk eman nnti sejukkan..tak jadilah pegi klu tak eman 1st time pegi genting mesti best...

smpi dekat ikea org ramai betul eman pening jadinye...eman sama mcm baba tak suka tempat2 yg ramai org...masa tu plak eman tgk ada org beratur pjg2, ramai2....ingatkan kenapa tp ada artis rupanye kat speedy video tu...artis tu kecik2 comel2...org putih nama dia greyson chance mama ponx tak kenal dia ckp...baba plak asik ckp justin beiber...eman ponx tak kenal juga sapa..

mama bwk eman g playground kat depan mothercare tu tp eman tak nak pegi situ sbb ramai2 budak2 bahaya lepas tu eman ngamuk2 plak...mama ckp apalah bdk2 selalu suka pegi playground tp eman plak tak suka...hihi so mama bwk eman pegi kat tempat yg keta gerak pki bateri tu...eman sukalah...

mula eman naik lepas tu eman tgk baba pegang cam remote tu eman nak plak...terus eman nak lompat kuar dari keta...bila mama naikkan eman dlm keta tu eman ngamuk2 taknak...eman nak remote yg baba pegang tu eman nak jadi mcm baba...

macam nielah eman nak control sdri...emankan dah besar eman dah 2 years old so kena jadi mcm org besarlah...hihi lagi sekali mama geleng kepala jer tgk eman...sbb pelikkan eman pelik takper tp eman comel...hihi


eman bwk kereta tak pndi lai lepas tu eman nak terlanggar diri sdri jer...eman ponx tak tau nak tekan mana satu so eman tekan dan tekan dan tekan...mama dah jerit2 dah sbb eman asik nak langgar diri sdri jer...keta tu dah lah besar nnti klu langgar eman mesti eman jatuh...nasib mama amik 5 minit jer klu tak rugi jer sbb eman tak main betul2 ponx...

lepas tu semua org jadi lapar kenalah mkn kan klu dah lapar...masa tu baba belikan eman aiskrim yg dekat mc'd tu sedap tau...baba ajak kitaorg g mkn kat ayam yg penyet tu...yg lambang ayam tu...eman dah pandai dh sebut ayam lepas tu eman tgk sama aym tu...kita mkn ayam ngan nasi lepas tu ngan tempeh ngan tahu...sedapppp...eman mkn smpi separuh nasi dr pinggan mama...mama ckp gud boy sbb eman mkn byk and share mknan ngan mama..so mama bley kurus...




masa nie eman suapkan baba eskrem...eman tak kedekut eman share ngan semua org...sbb bila eman share ngan semua org nnti semua org ponx share utk eman...

lepas jer mkn kita ponx tak tau nak jln2 kat mana...tgk luar dah tak ujan cahaya matahari bersinar jer so baba ajak gi zoo blk...mula2 mama ckp tak pyhlah sbb jauh nak pusing blk ke sana..tp baba ckp takper lah sbb besday eman, lepas tu baba dah janji dr dulu lagi klu besaday eman kita g zoo..sayang baba muahh....so teruslah kami g zoo...

korg rasa jadi tak eman g zoo...nnti tgu tau eman punye entry lain plak...bye2 semua..

~~end~~

2 comments:

eencyweency said...

Kelaka part eman makan byk kongsi ngn kak mimi so tt kak mimi blh kurus..hahaha

purple_lav said...

eman jadi tak pegi zoo??

tetap nak tny jugak walaupun tuan tanah blog saje nak bagi teka teki hahaha

 
Design with love by Jiji for Zamimie