Monday, November 14, 2011

Red Wok Bangi...


akhirnya tercapai gak hasrat saya nak mkn kat sini setelah sekian lama mengidam...bkn mengidam sbb apa2 tau...kira mcm bila ada kedai mkn yg mcm best mesti kita nak gi kan...so hari tu sbb kuar JJCM so lai lah tergedik2 nak pegikan...

masa nie hari isnin selepas raya haji tu...pagi tu kitaorg pi midvalley ada menda yg nak dibeli...so dlm kul 1.10 cam tu dah kuar dah dari mid tu sbb crowded sgt eman ponx dah rimas...pi cari tempat mkn kat bangi...maklumlahkan sehari selepas raya haji mmg kedai tak bukak langsung...habis pusing dah kitaorg...yg bukak ponx kfc, mcd...mamak bukaklah tp tak mo sbb smlmnye dah mkn mamak...terus mydear ajak pi red wok...nasib bukak...hehe






masa tu dah agak petang sket org ponx tak ramai...order kejap jer dh dapat tak derlah nak kena tgu lelamakan...bagus perut dah lah lapar waktu tu sbb pagi bfast apa jer...so jom tgk apa yg saya mkn...jgn terliur plak...tp serius saya wat entry nie saya ponx tgh terliur skrg nie hehe...

.:: menu ::.
ada macam pilihan mknan...pilih jer nak ayam ker, seafood ker, daging ker, ikan ker...masakkan dia lebay kepada chinese food punye masakkan lah and style siam sket ponx ada juga...


.:: sirap limau dan air lemongrass ::.

.:: chicken marmite ::.
ayam nie kira agak femes gak kat sini so saya ponx gedik2 gak nar order sbb kita mestilah order yg org byk recommend kan...tp saya kurang sket sbb manis, mcm melekat kat tekak...huhu bkn citarasa saya...tp ayam dia tu rangup wpun dah salut ngan kuah cam tu...klu sapa2 yg suka manis bley lah mkn chicken nie...


.:: telur dadar ::.
tak ingat saya apa nama specific dia...tp telur dadar lah bahasa mudah dia...hehe ada letak carrot, lobak asin ngan daun sup...biasalah jerlah oke...telur ponx tebal and tak berminyak mcm selalu kita mkn kat kedai siam tu kan telur dadar dia berminyak2...yg nie oke lah tak muak mkn...


.:: salted egg squid ::.
yg nie kena bg dua thumbs up sbb sedap...sama jer and lebay sedap dari yg saya mkn kat marriot tu...mmg puas lah mkn sbb dia cam crunchy2 and salutan tu penuh...eman ponx suka nie apatah lai mydear...mmg dia mkn lauk nie jerlah hari tu hehe...

.:: tom yum soup with milk::.
yg nie ponx best gak penuh giler lauk dalam tu...udang jer ada 4 ekor klu tak silap saya...dah ler udang besar2...ayam plak berkeping smpi last2 mmg ratah lauk jerlah saya...tom yam dia nmpk pedas tp okelah just nice cuma color jer nmpk merah sgt...cuma patunye dia letak kat bekas pemanas tu sbb bila dah sejuk tom yum nie muak mkn sbb dia bersusu kan...

perghh dah mcm buat review majalah lah plak...kui2 lepas nie bley jadi freelance penulis majalah lah klu kena gayanye...huhu so far mmg saya puas hati mkn kat sini...portion dia mmg byk...semua kitaorg amik yg small portion bley mkn 3-4 org lah...harga ponx semua sekali saya mkn kat atas nie dengan nasi 3 pinggan RM49.90...okelah dengan harga, dengan rasa...mmg nak pegi lai next time...nnti try mknan lain plak...

~~end~~

1 comments:

cik_ah82 said...

weh, hari tu aku kusus btn kan, ada sorg peserta ni muka mak ai sebijik mcm muka laki ang..nama dia sofi kot..mmg samala, aku punya la telek tp mmg kompemla aku tau tak sebab laki ang keja tm kan..huhu..saja ja nk habaq..;)

 
Design with love by Jiji for Zamimie