Wednesday, November 23, 2011

E-man Birthday Treat ~ Besday Celebration...

so hari nie nak citer plak pasal sambutan besday eman kat umah bbysitter dia...takderlah sambutan besar2an sama jer cam org2 lain celebrate anak dia kat taska tu beli kek sebiji dan goodies...mula2 tu mcam dah give-up nak siap2kan menda2 semua sbb tiap2 malam utk minggu tu saya kena baking RVC sbb ada org order...dah siap plan lai nak buat weekend mean hari isnin lah baru eman celebrate besday dia...tp cam kesian ponx ada...terus saya bekerja keras utk anakanda tersayang...hehe

so khamis tu saya blk 5.30 nak cari brown bag tp kecik sangat yg saya jmpa...pusing dlm yummies bakery tu berpuluh2 kali dah smbil fikir solution selain brown paper bag tu...last2 jmpa kotak yg letak cuppies tu...a bit pricey lah tp sbb beli 7 keping jer so pejam mata jerlah...balik2 terus ajak mydear pi tesco plak sbb nak kena cari reben utk jamuan kat opis dan utk goodies eman....wpun simple tp deco penting huhu...nasib mydear tak bising2....beli kek tuk eman, mkn kfc lepas maghrib blk rumah terus start baking RVC tuk jumaat tu...nasiblah tinggal letak icing jer so tak amik byk masa sempatlah saya nak buat goodies eman tu...

settle semua siap kemas smbg plak buat goodies eman...sekali bila nak print tagging toner yg color abis plak...sbb tak guna sgt so dia jadi kering...terus keciwa lai...tp mydear gigih smbg tol print apa semua sbb saya dah give-up dah tak nak wat...bley lah print jer pki kaler hitam and kat kertas A4 jer...huhu janji adoo...

tada inilah hasilnye goodies eman...tak sama berat dlm tu hehe tak tau nak susun camner ponx main sumbat jer dlm tu...isi dlm dia semua mknan...klu tahn lepas saya letak dua biji keta mainan thn nie sbb tak smpt nak beli so letak mknan jer susu dutch lady for kids, m&m, kismis, cadbury chocolate ngan cereal...cukuplah tu sendat dah kotak tu hehe...


.:: amacam comel tak...keja last minit semua nie...klu ada byk masa lai hebat dari nie saya ingin buat ::.

so pagi tu atr kek dan goodies so saya kirim sekali camera kat bbysitter tu suh dia amik gbr...tak dpt rai bersama2 bley lah tgk gbr cara bdk2 tu celebrate nak tgk excited ke tak...huhu


.:: inilah anak2 yg mybbysitter jaga...ada lai 2 org takder dlm gbr satu baby satu lai cuti kot..saya tak brp risau sgt dia jaga ramai2 nie sbb dia jaga berdua ngan kakak dia sekali ::.


.:: the only girl dikalangan derang hehe ::.


.:: meh eman tgk reben dia betul tak mama pasang [wat spot checklah plak huhu] ::.

saya beli kek kat king's confectionery jer lai ponx nak beli kek kecik jer...beli besar2 kang sapa nak mkn plak...so beli kek coklat banana utk eman sbb dia suka mkn chocolate ngan banana so beli lah kek tu...mmg dia suka sgt sbb bbysitter tu ckp dia mkn plg byk sekali huhu mmg dasar sweet tooth sama cam baba...hehe tp utk kek and desert lah bkn sweets...

.:: banana chocolate cake ::.

.:: bersungguh2 tul dia makan ::.


.:: eman ngan bestfren dia...mulut asik sebut danish, danish jer...org lain tak pernah plk dia sebut...bln dan tahun lahir sama jer cuma beza beberapa hari yg danish tu 4/11/2009 eman plak 11/11/2009 sbb tu ley jadi bestfren gaknye ::.

so ingat dah habis di sini tp mydear tetap gak nak wat besday party utk eman...so skrg tgh fikir nak wat kat mana jer nie and tgh pilih masa yg sesuai sbb plan nak wat kat kfc or mcd or a&w jer lha malas nak wat kat umah sbb nnti kena kemas rumah hehe...tp klu wat kat umah lagi best ley lepak2 and relex2 tak yah rushing sgt...waktu dah suntuk plak tu...nak abis dah bln 11 nie...klu wat bln depan dah belated besday sgt2 dah and maknanye wat besday party mama lah jwbnye...huhu

.:: peace yaw ::.

~~end~~

3 comments:

strawberi said...

alahai..untung eman..mak nya rajin buat goodies bag yg cantek..

mimie said...

hehe sajer suka2 utk kepuasan diri.. :p

strawberi said...

sbnrnya sbb kecik2 dulu takde benda2 camni kan..hahaha..jadi..ble ade anak..kita berabih utk anak...tp utk kepuasan sndiri..hiksss...

 
Design with love by Jiji for Zamimie