Thursday, November 3, 2011

Heritage Food, Bangsar...

nie citer lama dah nie rasanye masa minggu cuti deepavali klu tak silap saya...asik lupa jer nak transfer gbr tu yg tak terbuat2 enrty nie...member opis saya nie dia beli voucher groupon ari tu so smbil2 tu dia ponx mengajak lah saya pegi...so layankan jerlah...

.:: kedai nie depan BSC yg baru tu belah kat valet parking tu sederert ngan AM Bank ::.

.:: budak berdua nielah yg mengajak kami mkn kat sini..derang beli voucher groupon RM9.90 klu tak silap saya ::.

.:: kak zi ::.

kat sini dia punye signature dish adalah lebay kepada heritage food, makanan beridentitikan malaysia...tp ada jugaklh dia jual mknan lai cam steak, pasta semualah...so klu pegi ramai2 klu ada member yg tekak nak mkn western still bley pegi mkn lai....



.:: bley tgk menu klu nak tau apa ada...click lah yer to enlarge ::.

dalam voucher yg derang beli tu ada dapat keropok lekor...and keropok lekonye adalah terbaik...sedap lembut jer wpun dah sejuk...tak liat dan tak keras...selalu klu kat pasar mlm tu kita beli dah keras dh klu sejuk...terpaksa plak rendam lama2 sket ngn sos tu...yg nie mmg sedaplah mkn...rasa cam tak cukup plak waktu tu hehe...

.:: keropok leko ::.

.:: nasi minyak ::.
masa mula2 smpi saya tgk nasi dia kering jer...dlm hati saya ckp nasi kering nie cam tak sedap jer...tp sedap hokey...nasi dia tak berminyak sgt tp lembut and sedap...cuma ayam tu kuahnye agak manis sket so cam muak lah klu mkn...

.:: laksa johor ::.
ini saya yg punye sbb tak tau nak mkn apa kan...so order menda yg mmg kita jrg mkn...saya amik nie...okelah kuah tu tak muak ponx wpun letak byk2...cuma dia punye sambal belacan tu kureng sket...klu dapat pekat sket and sedap lai terangkat laksa johor tu rasa dia....

.:: bihun goreng ::.
yg nie member saya yg order sket punye byk mknan dia order bihun grg jer...hehe tak berbaloi ngan RM9 saya rasa...tp okleh bihun dia sedap lah jugak...

 sempatlah saya snap pic dalam kedai tu...time saya pegi tu tak ramai ponx org...adalah 4 meja yg occupied mgkn awal lai kot kitaorg pegi time tu kul 12 lebay.... klu nak tau alamat click gbr bwh yer ada dia tulis alamat tu kat jalan telawi 3 klu tak silap saya...owh total kitaorg mkn ari tu laksa johor, bihun grg, laici, longan dan air sirap bandung RM36.40...okelah kan takder lah mahal melampau...


~~end~~

1 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

saya pun keja bangsar..lum sampai sini lagi pun

 
Design with love by Jiji for Zamimie