Tuesday, November 8, 2011

Dinner Buffet at Zest Marriott Putrajaya...



ini kes tersepit tgn di pagi jumaat tu...so petang tu mydear col tanya nak mkn tak kat shangri la for sure lah nakkan...tp petang tu hujan lebat plak so tukar venue sbb shangri-la putrajaya takder bumbung ujan susah nak gi..so ke marriott lah kita..mula2 ingat nak mkn chinese food tp nak cuba plak restoran baru dia zest tu..dulu2 kat situ terrace cafe...bila baca review cam best jer, view ponx menarik...

bila 1st smpi mmg nmpk elegent lah sbb keseluruhan deco dia guna kayu...dari lantai, meja, tiang2 semualah...mean cam deko kayu yg nmpk ira kayu dia tu...lepas tu kaler ponx menarik [nie member saya sure suka] oren...huhu nmpk naik sket dlm suasana lampu yg malap...masih lai ceria wpun dimalam hari...cehh ayat mcm ayat majalah lah plak...hehe

.:: ini tak masuk dalm deco yer hehe ::.

.:: table setting ::.


.:: botol2 display kat pintu depan...besar2 botol nie ::.

.:: pintu masuk depan ::.

.:: saya plg suka bahagian nie...klu ada rumah besar bley lah wat deko cam niekan... ::.

so mmg menariklah deco restoran nie...memandangkan time saya pegi tak ramai org so cam tenang jer...tp pilihan mknan tak byk sgtlah...ada ponx sket2 jer...mgkn sbb saya pegi weekdays kot pilihan mknan tu tak menarik...satu2 section tu cam janji ada jer...mknan takderlah lazat sgt...sbb food dia cam biasalah salad, mee sup, pasta, ada nasi, ada section indian cuisine and ada lah desert...rasa klu nak mkn buffet2 mcm nie kena gi time bln pose kot barulah berbaloi2...huhu

.:: section cheese ::.

.:: section feveret saya dulu2 tp sbb takder tobasco sos cam tak best plak nak mkn..lepas tu saya kan jari tersepit susah lah nak kopek udang so lalu2 jerlah smbil terliur...nak suh mydear kopekkan kim salam jerlah penyebab dia tak mkn udang sbb malas nak kopek kulit udang huhu...mkn gaklah saya udang sambal tp saya kunyah sekali ngan kulit2 tu...haha ::.

.:: yg nie keju parmesan besar giler nie lebay besar dari pinggan makan tu...klu kat Ritz hotel lagi best dia wat keju tu cam mangkuk lepas tu kita gaul salad dalam tu bestkan ::.

.:: pinggan pertama saya salad...mcm baguskan ::.

.:: ini kira appertizer lah nie...
tp klu perasan pinggan yg bwh tu potato wedges potong2 letak kubis kat atas tuang sos...mcm tu jer boley? saya ponx bley wat lat umah huhu ::.

.:: section desert ::.

saya mkn tak byk sgt ponx takder yg menarik sgt...amik gak lah pasta, nachos nasi sket itew sket...tapi byk mkn yg eman tak mo...amik nasi bryani share dua ngan dia tp dia mkn sket jer sbb pedas so saya lah yg kena mkn...amik mee grg sket itew sket semua saya yg mkn dia taknak mkn ponx...apa yg dia mkn adalah tolo [telor]...feveret dia telur dadar tu...pantang nmpk telur dadar asik sebut tolo, tolo...klu pi kedai thai klu order kena dua satu pinggan utk dia...klu tak dia ngamuk2 nak...

.:: mkn kat hotel ponx ko mkn telor jugak yer eman ::.

sajer gedik2 masuk toilet ngan eman...dia ponx pelik tgk mamanye snap pic sorg huhu...kitaorg lepak tak lama ponx sebabnye eman ber** lah plak...tak lalu saya nak cuci dlm bilik air hotel nie...klu ada bilik okelah sbb dia nie klu ber** bersepai mydear ckp...mean byk so cam susah lah sket nak cuci kena pki air byk...klu nak cuci stkt guna baby wipe jer mmg tak yakinlah saya...hehe dah masuk bab lain plak yer...ampun ek... :p


~~end~~

6 comments:

mr.F said...

dh beli saji bulan november???? tahniah :D

mr.F said...
This comment has been removed by the author.
eencyweency said...

kak mimi keluar saji ke??nk stalk laa

mieoney said...

mr.f : tq...tempelan jer..hehe
wawa : sila lah yer..org johor kena beli tau... :p

BUDAKECIK said...

Slm.

Just nak tanya.
Kena book ke?OR just can dtg je. Hihi

mieoney said...

Budakkecik ~ tak yah booked pegi jer...melainkan time bulan ramadhan, yg tu mmg kena booking...

 
Design with love by Jiji for Zamimie