Friday, November 25, 2011

HP & Tabasco Sauce...

.:: Tabasco Sauce ::.

.:: HP Sauce ::.

pernah tgk dan makan tak sos2 kat atas nie..tak tau lah samada korg dah tau ker tak...tp nak share lah ngan korg pasal sos2 nie mengandungi DNA babi dan telah disahkan oleh JAKIM...nak tau lebay lanjut click gbr surat kat bwh yer...


semalam pegi tesco tgk sauce2 nie semua dia dah letak kat section Non-Halal....seday sbb saya dah byk kali guna dah sos2 nie...harap2 tak menjadi darah daging saya... :( lepas nie pilihan bahan halal nak kena lebay teliliti...sepatutnye JAKIM wat pemantauan lebay teliti sebab banyak jer saya tgk restoran2 yg ada sijil halal ada letak sos nie...cth mcm pizza hut kan adakan...harap derang peka lah ngan menda nie sbb still baru lagi rasanye...

tesco antara syarikat yg prihatin dengan menda nie...siap hantar surat pengesahan kat JAKIM...lepas dah dapat feedback yg menda tu tidak halal terus derang kuarkan dari section dan letak kat section non-halal...good job tesco mcm nielah yg perlu dibuat oleh syarikat2 lain..

harap korang yg baca dapat sebar2kan yer...

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie