Tuesday, November 15, 2011

E-man Birthday Treat ~ Istana Hotel...

hai semua kali nie eman nak tulis plak blog nie bg pihak mama sbb mama bz skrg nie takder masa nak tulis2 citer...sblm tu eman nak ckp tima kaceh kat mak ngah, aunty sarah, aunty yatie, aunty rozita, aunty strawberi dan semua2 sbb wish besday kat eman..tima kaseh gak kat aunty jujue dan kak aifa cute yg bg eman hadiah set stationery pooh tu...eman suka sbb ada kaler2 bley conteng2...

hari nie eman nak cerita masa besday eman minggu lepas tu mama ada belikan kek ngan buat goodies utk eman mkn ngan bwk kat rumah kakak...yg tu nnti mama citerlah eman tak tau nak citer...tp mlm tu kitaorg pi celebrate dgn mkn apa yer eman ponx lupa...hehe sbb byk sgt menda nak kena ingat sbb tulah eman lupa..eman kan kecik lai...

esok tu baba ckp nak bwk eman gi zoo tp baba ckp eman kena bg pagi2 sbb baba nak bwk eman ngan mama gi istana hotel...bkn2, bkn baba bwk kitaorg tido sana...tak tp baba bwk eman beli hadiah besday eman....

.:: interior istana hotel ::.


.:: dlm bilik air dia sinki dia wat cam pulau ::.

.:: tapi eman rendah tak smpi nak tgk..mama dukung eman untuk wash hand ::.



.:: sblm tu kitaorg ronda2 dulu kat dlm and breakfast ::.


masa nie dah nak start dah so kitaorg turun ke ballroom sbb acara nak mula dah...mesti korg tanya kan apa yg baba ngan eman dan mama wat kat sini kan....




.:: ini mama eman ::.

tada inilah dia sbb eman ikut baba tu...baba nak beli rumah lelong lai...klu berjaya hadiah untuk besday eman lah kan...tp takder rezeki baba tak dpt rumah tu...takper baba lepas nie kita cuba lai kan...


mama ckp sbb baba kalah sbb baba tak bwk eman masuk dlm tu...yerlah eman bising2 ketawa2, jerit2 lari sana sini camner baba nak bwk eman masuk...nnti eman buat kacau jer...so eman just main2 lari2 ngan mama kat luar...dah lah tempat tu besar dan ada kapet so eman lari2 jatuh ponx tak sakit...hehe

lepas tu kuar dari hotel terus nak pegi zoo tapi hujan plak camner nak g zoo hujan2...mama ajak pegi aquaria plak tp baba ckp dulu dh g kat langkawi so cam tak best jer...so kami lalu jer depan klcc tu...terus baba ajak pi dekat ikea...baba nak suh eman masuk kat playland ikea tu...tp eman kan kecik lagi mana bley masuk...dia kena umur 3 years bru bley masuk..

okelah nnti eman citer lai yer...eman nak stop dah sbb eman nak g minum shushu...babai semua...

~~end~~

3 comments:

cik_ah82 said...

weh, b4 ni husband ko ada beli umah lelong ke?cam best je dgr..tp nk kena bid tu yg leceh kn..

mimie said...

ada..dia dh beli 2 rumah lelong...cuma satu jer lah nak kena bid satu, lai satu nak kena ada cash byk..huhu

With Julia said...

cecama bb eman..ehehe sajer aunty hadiah set stationary ada kaler2 senang eman leh kaler2 ehehhe...tq sbb eman suka hadiah x seberapa dari aunty2... :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie