Thursday, January 29, 2009

Movie Best..

Last monday kitaorg blk dr kg dlm kul 4 lebih dr kg..so smpi kl around 6 lepas ronda² kat nilai dulu..so smpi² rumah punggah barang and mendobi bagai and rehat untill magrhib.. dlm pada relax² tu i ask my dear if he want to watch movie...dia ponx apa lai terus bukak web gsc.. tgk2 mcm takder citer best ponx..so end up he booked for underworld movie.. act saya tak berapa nak suka sgt citer tu sbb pnh tgk kat tv mcm borink jer..i didn't notice yg inkheart tu adalah citer yg saya dok tunggu² tu..




so saya ponx dgn redha jerlah nak pi tgk citer underworld..tetapi tetiba my dear ckp nak tgk red cliff..dia ckp citer nie bestlah pong, pang, pong pang, bla, bla..dlm hati saya ckp 'duhai borinknye'..so saya ckp takperlah kita tgklah underworld sbb red cliff tu cm tak best jer..


so lepas magrhib tu kitaorg mkn dulu kat umah sbb my mom ada bekalkan lauk sket..so bleh lah berjimat sket.. around 8.30 mcm tu kitaorg bertolak ke alamanda nak pi tgk movie kat situ jer sbb dekat ngan umah..so dlm perjlnan my dear ckp lai nak tgk red clif bla, bla, bla...sbb my dear nie minat sejarah so dia adalah sgt minat dgn cerita² yg ada unsur² sejarah nie.. siap pi search kat wikipedia lai tu..so dlm tu adalah sebut cao cao lah, lui beng lah bla, bla.. so end up saya setuju jer ngan citer yg dia nak tgk sbb dua² citer ponx saya tak suka [frankly speaking lah]...sampai² jer pi beli tiket dulu sbb movie tul kul 10.. and kami ponx pi shoping kat care4 dulu ngan express sbb masa tu dh kul 9.30 lebih kurang..




sblm tgk movie haruslah posing dulu..tp tak cntik plak gbrnye..mesti my dear nie dh tak sabar² nak tgk red cliff smpi mensabotaj gbr saya... :( menci tau dh posing baik punyer tu.. so msklah kami dlm wayang dn tenguk wayang...

*

*

*

~10 minit~

*

*

*

~30 minit~

*
*
*

~1 jam~


tetiba mak saya col plak..masa tu dh kul 11..saya tak angkat ponx..tp tetiba terfikir mcm tak sedap hati plak sbb fikir kenapa dia telepon dh malam² mcm tu.. so saya ngan berat hati kuarlah telepon..

saya: hello, mak nape col?
my mum: takder nak tanya td rncgn masak² tu apa channelnye..
saya: lah ingat nak tanya apa td..[ketawa] 703 lah mak..

so lepas tu borak2 ngan skjp dgn mak saya dlm 5 minit.. dlm hati tak sabar² nak letak phone nak smbg tgk citer red cliff nie..oke done lari masuk blk dlm wayang wpun ada rasa nak ter***..huhu

~1 jam stgh~

*

*

*

~ 2 jam~


movie ponx abis..saya kuar dr wayang tu ngan senyum smpi ke telinga sbb citer itu adalah sgt, sgt, sgt best..siap ckp nak tgk lai sekali hahaha.. so saya sgt suggestkan lah citer nie sbb dia punyer teknik peperangan adalah sgt hebat dn bijak wpun tentera mereka tak seramai tentera lawan...review dia next entry yer...so apa lai yok red cliff II..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie