Monday, January 5, 2009

1 Jan 2009..

ini mcm entry dh basi jer..tapi sbbkan gbr bru dpt dr angah so bru nak mskkan dlm blog lah ari nie.. nak tacap2 dulu gbr..nak fikir2 dulu nak tulis apa..



so nak citerlah new year ari tu saya, my dear, angah (my sis) with her son n daughter telah pergi ke PD..act kitaorg takder plan apa2 ponx tp selasa ari tu my sis msg ajak pi PD sbb anaknye yg pompuan itu sgt bising nak mandi laut..so saya oke jer sbb PD takder lah jauh sgt dlm 40 minit dr BSP dh smpi dah..dkt kan..

kitaorg bertolak awal gak dlm kul 8 sbb konon2nye tak nak kena panas, takut sunburn lah gamaknye huhu...so bekalan semua siap my sis yg siapkan..saya tukang msk nasi jer (keji kan) huhu... kitaorg memilih mknan yg berat sbb takut lapar stlh berendam nnti..bekalan kami adalah ayam msk kicap, smbl grg suhuun, sup ayam n keropok ikan dan nasi (dua2 tu saya yg buat) hehe...

smpi sana dlm kul 9 cari2 tempat yg ada utility yg lengkap tp timing kami sgt tidak baik sbbnye air tgh pasang.. tak pndi geografi betul..huhu tmpt yg kami pegi tu mmg tak nmpk pasirnye..dhler my niece nie smgt2 ngan baldi penyodok bagai nak mengorek pasir..sekali takder plak pasir yg nak dikorek..oke tukar plan.

so kitaorg gerak lai jln depan sket menghala ke hotel2 yg byk tu..jumpa port yg baik tp cuma takder toilet jer..ahh itu blkg citer apa2 ponx mandi dulu...

nak ckp sket wpun ari tu new year and cuti tp MPPD tetap menjalankan kerja2 pembersihan oke..that's why lah kwsn kat PD tu bersih jer.. tapi yg saya hairan ngan manusia niekan suka tmpt bersih tp lepas dh guna tu tak mo plak bersihkan sampah2 yg ada..bkn takder tong smph kat situ, melambak...mmg tak pndi jaga kebersihan lah org m'sia nie..sapa yg buat sdri mau ingatlah yer...

oke smbg balik citer td..my anak2 sedara panas2kan badan dulu..derang takut nak msk laut sbb bunyi ombak tu menakutkan derang kot.. main pasir lah apa lai.. yg si kecik plak sibuk nak mkn pasir..adoi hai jenuh nak pantau..huhu


bila dh panas bdn baru lah mandi laut..tp sufyah jerlah seronok tgk dia main terjerit2 naik pekak telinga saya..huhu saya ponx sejak kat redang tu mmg dh lama tak mandi laut nie..btw happy tgk derang enjoy kat sana..kami lepak tak lama sbb matahari dh terik..

so dlm kul 12 kami berkemas tuk balik...pastikan sampah sarap kami di clearkan baru bleh balik..eh lupa nak bgtau saya tak mandi ponx just tukar seluar je sbb takder tempat nak menyalin pakaian kat situ..so balik lah ngan baju basah..kesejukan dlm aircond keta..huhu

~~end~~

2 comments:

shima said...

Wei,
Spelling SUFYA mcm ni la bukan Sufiah..

mieoney said...

aceh lupa...tapi suka akulah nak eja cmner...hahaha

 
Design with love by Jiji for Zamimie