Thursday, January 29, 2009

Piknik @ Gunung Ledang...

since all of us balik kg raya cina ari tu my sis plan to go to air terjun gunung ledang to bring all the kids there...

so kitaorg bertolak dlm kul 10.45 dr umah..planning awal nak pi kul 9 tp tunggu my bro dulu dr S.A. dia smpi around 10 plus ngan my mom nak ikut sekali thats mean kami kenalah msk dulu sbb nnti blk² for surelah lapar bangat..

so kitaorg pegi ngan 2 buah keta jer..muat jer sbb kids stkt 5 org huhu org dewasa ponx 7 org..my dad tak ikut sekali ponx sbb sebuk ngan biz dia.. sian dia dh 2 kali tak dpt join kitaorg berpiknik..takper next time klu plan ke mana2 kenalah bwk dia..

dr umah ke gunung ledang tak lama amik masa dlm 20-30 minutes jer sbb dkt kan sbb gunung ledang adalah dlm kwsn tangkak jugak..smpi jer2 kena byr dulu..mahal lah keta kena byr, org ponx kena byr...dlm keta kami ada 4 dewasa, 1 kanak² dan juga 1 keta = RM6.50..keta RM2, Dewasa RM1 & kanak² 50 sen...

smpi jer parking tgk penuh dah..org adalah agak rmi sbb cuti kan..tetiba ujan plak gerimis² tp kami teruskan jugak perjlnan sbb alang² dh smpi haruslah teruskan perjlnan itu..dr parking amik masa dkt 10 minit gaklah bergelut ngan little kids yg age around 1-9 years..bygkan lah yg sorg tak nak jln, kena dukung..yg kena dukung mmglah kena dukung..ada plak yg dok sebuk lompat2 kat tangga smpi nak tergelincir huhu..lai ponx my mom had problem with her leg so perjlnan adalah slow..

bila tiba kat kwsn air terjun tu tgk punyer rmilah org.. susah tul nak cri parking letak punggung..hehe since kami ponx takder lah bwk mknan aka bakul piknik and my mom ponx tak larat nak berjln lai so kami park jerlah kat tmpt yg sesuai..

air dia adalah sgt jernih serta sejuk sgt2...budak2 tu mandi kejap jer..anak my bro lai plak refuse tuk turun kat dlm air dok nangis² plak..doi hai so sorg tak mandi..mak² org serta my bro mmglah tak mandi..yg mandi sapa lai kami lah..huhu tp kami dok paksa juga adik suh mandi wpun tak lencon..hehe tp bestlah, yg tak best sbb ramai org kami tak bebas membuat aksi sdri and kami terpaksa plak menjdi babysitter for all those kids yg masuk dlm kolam tu..

kami mandi tak smpi sejam ponx sbb semua dh start naik takkan kami berdua nak berkubang lai dlm tu..dn dlm pada itu hujan ponx turun so apa lai balik lah..tak yah tgu lama..next time kita gi lai yer dear mandi smpi puas and jln smpi atas..best oooooooooo.. in the end balik smpi rumah semua dh kebulur..sib lah msk awal2..hehe


~dh smpi dh~

~jln masuk~

~beratur nak byr ticket entry..depan tu kereta my sis~



~gbr lain nan ado..kena tgu gbr dr my sis~



~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie