Thursday, October 21, 2010

1 + 1 = Kenyang....


hari nie bawak dua bekal...sbb terajin sket semalam masak....so itulah maksud 1+1 = 1 for bfast, 1 for lunch....




yg nie mkn pagi tadi...

:: chapati roll ::

punyalah tamak dh bawak bekal pi gak cafe...mula2 nak minum jer last2 bila ngk baked bean tu cam best jer...pas tu nmpk plak sosej ponx best...last2 kawin kan ajer mereka...and mmg padanan yg sesuai sgt2....sedap..nyum22


yg nie mkn baru jer jap tadi...


:: macaroni sup ::
macaroni nie actually wat tuk eman...pas tu mak dia tumpang jerlah sekaki...campur ngan sos tomato kaco2 ngap...sedap jer smpi licin kuahnye saya hirup...


chapati tu sng jer wat dia...pukul telur dgn garam dn pepper...pas tu panaskan kuali masukkan telur...bila agak2 bhgn bwh dh garing sket terus tekapkan chapati tu atas telur [make sure telur yg atas tu still cair lai klu tak susah melekat chapati ngan telur tu sbb derang nie tak berapa nak geng huhu]....bila rasa2 dh melekap telur nga chapati angkat...sapu ngan 1000 pulau [thousand islan =p ], taburkan sayur mayur spt salad, timun dan tomato...gulung...siap utk dimkn...

:: keratan rentas chapati roll ::
[ gbr tak clear amik pki hp..pas tu cafe plak pki lampu oren ala2 hotel gitew]

sng2 jer tak smpi 5 minit dh siap...tp tak masuklah proses mengemas dan siap2kan brg....hehe

apa2 ponx syukur alhamdulilah..

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie