Monday, October 25, 2010

Dah Pandai Dah Sekarang...

disatu pagi nan indah ngan tak mandi bau asyam sebuk main lai...hehe


:: nmpk kenderaan hijau aka vacum kdg2 akan menjdi kenderaan tunggangan ::

:: tgk mulut muncung jer...itu bebel2 lah tu ::

:: mesti dia ckp psl apa lori nie kepalanya gajah..patutnye kepala lorilah haha ::


disatu petang yg hening...borink lepas melihat babanye main game and mamanye khusyuk menonton tv...terus membawa haluan sdri ke bilik mainan....

:: mama takper eman main sdri...mama tgk jerlah tv tu ::

:: byk sgt kaler2 nie nak pilih mana satu ek ::

:: oke amik keta nie bgs ::

:: pose sket utk mama sonyum, sonyum ::

inilah bilik eman main2....bkn stkt tu jer bilik utk mama main game guitar hero, gendang jepun n fire fighter....pas tu eman tukang kaco sbb duk depan tv...haha tp dia jrg nak kaco saya main game selalu past by jer...so main jerlah mainan dia tu...huhu




skrg nie dia dh pandai dn paham apa yg kita ckp...mcm semalam saya terperasan bila saya ckp "jom kita mandi, jom"...laju jer dia merangkak pi bilik air....bila saya ckp " nnti lah dulu bukak baju dulu" terus stop and sengih...bila dh bukak bju saya ckp blk "oke bru bleh mandi...jom pi mandi" terus merangkak blk smpi pintu bilik...tp dia tak akan masuk klu takder org perhatikan....klu saya tinggalkn dia kat situ sure dia tak masuk and dia akan terus ikut ke mana saya pegi...

pas tu bila nmpk remote aircond or remote kipas dia akan amik angkat dn halakan ke kipas smbil mata tgk kipas...sbb dia tgk kitaorg selalu wat cam tu so dia dh set dlm minda dia mcm tu....sekarang dlm proses pembelajaran bg dia so tak leh lah buat yg pelik2...hehe seronok tgk perkembangan dia...dia ponx nak setahun dh bln depan...

~~end~~

2 comments:

cik_ah82 said...

hehe..bilik barangan ikea ke ni?hehe

mieoney said...

brg ikea ngan giant...huhu inilah hasilnya mahal + murah = outstanding...huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie