Wednesday, October 13, 2010

Dentist Appointment...

hari nie ada appointment ngan orthodontist utk appt kali yg ke 5...baru sangat jer saya pki braces nie...bln 6 hari tu mula pki...every month mmg akan mengadap dr ruslan tu utk tukar rubber band for braces..rubber band nie function dia utk mengetatkan wayar...so mmg every month kena tukar lah kasi ketat supaya gigi bergerak ngan sekata....

so far sejak pki braces nie gigi bwh saya mmg dh serata dh...takder dh kedudukan yg kedepan keblkg. semua dh duduk dlm barisan...cumanye nak rapat2kan jer barisan gigi tu supaya lebay teratur....gigi atas blm di fix sepenuhnya sbb still lai nak bg spaces utk gigi blkg ditarik keluar...

sapa yg kenal saya for sure tau dh mcm maner rupa sbnr gigi ku....mula2 dulu masa sek mmg nak pki dh tp sbb takut punye psl terus abaikan..so bila agak2 dh berumur sket nie mcm2 mslh yg timbul..rahang saya nie agak kecik so bila gigi baru nak tumbuh dia akan tumbuh kat tmpt yg spatutnye and adalah gak sbb dulu tkt nak cabut gigi..so sbb tulah gigi terabur....

masalah bila dh gigi tak sekata susah nak bersihkan...klu nak bersihkan effort kena leabay...perlu guna segala mcm alat2 yg boleh membersihkan gigi2an ku...so bila dh cam tu jadi malas...pas tu mmg ada part2 or selekoh2 yg mmg sukar nak bersihkan dn menyebabkan gingivitis yg byk...hui klu dh byk tu nnti akan menyebabkan gigi rosak yg byk..

so kaler apa saya nak pki hari nie ek....

:: pilih dan senyum but white is no-no..huhu ::

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie