Friday, October 22, 2010

The Amazing Race Asia Week 6...

ish camner lah bole terlupa nak citer yg last week punye episdoe padahal dh 3-4 kalinye tgk...jadi sblm lupa ayuhlah kita bercerita pasal TARA nie...

minggu nie dr sri lanka dernag ke Philippine...sampai jer manila derang kena pilih samada nak naik bas atau flight ke Legazpi City...


dr situ kena ke tempat ATV menaiki jeepney


:: inilah jeepney ::


next

ke Lignon Hill and bwk ATV utk pi ke tugasan seterusnya...

kat sini kena pecahkan periuk tanah...mata ditutup kira mcm pecahkan pinata lah utk dptkan next clue



detour
pig ~ kena tgkp babi lah...[kesian pada team m'sia sbb dua2 ponx ada islam..tp takper boleh pilihkan]
dance ~ kena menari tarian negara derang lah.

intersection
gabungan dua group
tugas kali nie kena kutip sampah dekat Misibis bay...sib keja senang...lepas tu baru lah dpt clue utk roadblock...



roadblock
kena berkayak kat tgh laut pas tu kena cari clue yg tertulis correct....
dh ler clue tu ada beratus2...so agak sukarlah nak cari kat tgh laut tu kan...

bila dh dpt clue menuju pit stop menaiki jet-ski...



pit stop
Pantai Bahia

so team yg selesai dulu...sapa lai team m'sia lah...
Lim Kok Hon (Ethan), 26, Social Worker | Mohd Khairie, 25, Graduate
Friends, Malaysia

hebat gak team m'sia nie dr season2 lepas lai...huhu

and team yg terkeluar dr india

Sahil Banga, 25, Aspiring Actor | Manas Katyal, 23, Reality Show Bachelor
Cousins, India


p/s: sorilah cerita berterabur huhu...blm dpt lai format nak tulis cmner...

~~to be cont.~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie