Tuesday, November 25, 2008

Today I Write about NaSi RM9.00!!!...

[Sambungan dr entry lepas]

so total ari nie saya mkn RM5 utk nasi serta desert...murah jer..

smlm pulak saya beli mknan nak tau berapa?? RM9.00 oke..

diulang sekali lagi SEMBILAN HINGGIT..


SEMBILAN RINGGIT MALAYSIA


mahal tak? mahal oooo..itu bleh buat mkn tuk 2 hari taw...giler mahal..mmg tak bley blah..


saya cuma ambil nasi + ikan cencaru bakar + labu msk lemak 2 ketul + kerabu kacang botol..total RM9.10 dia bg diskaun 10 sen..konon mcm bagus jer..

terkejut jugak lah tgk masa dia kira..

mknan nie saya tapau kat Bukit Aman yer kat kedai yg ada jual grg pisang panas tu...


serik dh nak mkn kat situ..

nak kata ikan mahal tak tau lah plak..sbb ikan cencaru tu standard cencaru biasa jer..tapi bapak giler mahal..

klu hari2 mcm nie mkn bankrup lah saya..

saya masa dia ckp total tu terus terkedu..bila dh naik keta bru terfikir napa tak tanya tiap2 satu harga..

erm takperlah next time maybe..

akan ada ke next time?? na mungkin..

serik lah wei..RM9.00 bleh wat mkn nandos apa, my feveret meal tu..

takkan ler beras mahal..

so try lah buat kira2 smlm:

Ikan - RM5

Sayur labu - RM2

Kerabu kcg botol - RM1

Nasi - RM1

so mgkn yg buat mahal tu ikan ngan labu tu kot..tp tak logik lah..takkan seekor ikan cencaru tu smpi sekg kot..

bknlah bsr sgt ponx ikan tu..saiz biasa jer..

pas tu labu mahal ke??? sbb saya amik 2 potong takkan smpi RM1 sekeping...

beb logik lah sket nak kira..ko dok tepi jln kedai kecik jer..air-cond ponx takder nak jual mahal2 plak..

kang report ngan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna baru tau..

tapi saya tak derlah sekeji itu..nak kaya cepat ponx jgn lah aniya org..




malas nak rotate2 gbr..tgklah sdri mknan mahal nie ye..
[Jiwa kacau masa amik grb nie tu yg tak brp nak clear..]

~end~

1 comments:

Tulip said...

mahal betol!!
lain kali banned kedai tu :D

 
Design with love by Jiji for Zamimie