Monday, November 24, 2008

Today I Write JourNey Part 1...

oke saya nak cerita part by part lah yer..sng sket sbb perjlanan jauh nak citer satu entry jer mcm tak best plak...oke dari sini nnti anda akan tau ke mana kah arah tujuan saya utk perjalanan yg jauh itu..huhu

21 Nov 2008

6.40 pagi - bertolak dari BSP, Bangi ke Bentong.
perjalanan pagi
ditemani dgn pelangi pagi yg indah
selesa resort bkt tinggi..best jer nak gi lah nnti...
perjalanan pagi yg berkabus..sejuk best je..

8.00 pagi - tiba di Bentong dan bfast dirumah my dear punye fren.
rumah dia mengadap Genting Highlands..kami pergi naik keta dlm gbr tu..

8.30 pagi - bertolak ke marang
2.00 ptg - smpi di marang dan check-in di Ce'wer Chalet.

kami duduk disini utk satu mlm jer sbb esok pagi2 nak chaloo dh..n tmpt nie dkt ngan Kolej Multimedia Telekom, Marang..
ombak kuat giler smpi keadaan sekeliling jd suram dan berkabus sbb titisan air laut..
walaupun mendung tp silau..sbb tu saya berkerut keningombak jahat..ombak tinggi nie klu mandi confirm kena telan..
refreshing dulu sblm ke destinasi seterusnya..

2.30 ptg - Makan tghari dan jalan2 di Pasar Payang Kuala Terengganu
shoping di pasar payang
saya tgk jer tak beli ponx sbb masa gi Pulau Redang ari tu dh menyoping kat sini..
beli kopok losong dulu..iteww wajib klu dh smpi sini.

3.30 ptg - bertolak ke MMC Marang utk briefing.
Multimedia Kolej Marang
Briefing - saya masuk Treasure Hunt 2008 anjuran Kelab TM Terengganu..
goodies bag yg kami dapat - 4 tshirt, 4 topi, 4 air mineral, 4 roti gardenia serta sticker utk dilekatkan di kereta.

tgh dgr briefing..kami lmbt stgh jam..huhu sbb salah info..huhu
jahar (inilah kwn my dear) tgh beratur nak amik starter pack Celcom...

6.00 ptg - balik ke chalet tuk berehat dan smyg.
perjlanan balik ke chalet ujan lebat..

8.00 mlm - kuar tuk mkn n berjln2.
jalan2 cari mkn kat mydin kuala terengganu yg besar giler + brg2 yg murah + org yg ramai giler..derang suka berbelanja disini berbanding Giant disblh yg tak ramai org...
jumpa air Real Power keluaran Real Madrid..saya tak pernah jumpa lai kat KL nie..tak taulah org lain..
kami mkn kfc jer..saya tak selera mkn sbb nak muntah so mkn hotrods yg tak sedap lgsg..

9.30 mlm - blk ke chalet dan tido..

selesai utk sehari perjalanan..smbgn entry kedua utk hari kedua..hari kedua adalah pemula kepada perjlnan yg adventurous kami..huhu

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie