Wednesday, November 26, 2008

Today I Write RemBAtan di CameRoN HighLandS...

ini entry saja2 jer..nak citer psl apa yg dh dibeli kat cameron jer..ini kira citer sampingan jerlah ye..disbbkan pegi ngan keta jahar, keta dia plak bonet kecik disamping dgn bawa beg baju masing2 yg besar..sib lah dua2 husband and wife klu tak lagi banyak lah beg2..huhu serta membawa hamper yg kami dpt..so saya rasa tak perlu lah nak bershoping sakan kat cameron tu..

saya cuma membeli sayur berjumlah RM10 memndgkan kami ponx tak mkn sayur sgt..saya beli ceri tomato 2 bgks, kcg buncis 2 bgks serta timun jepun satu bungkus..dismping itu saya juga ada beli stroberi stgh kilo RM12..tak taulah murah ke mahal..tp sedap sey..

stroberi mkn ngan whipped cream sedap tu huhu...masam2 cmpur manis cmpur ngan lemak2 krim..heaven beb..nyum2.. ari isnin lepas saya potong2 n campur ngan air mirinda stroberi..huhu

~cmner terliur tak..huhu~

so ari ni plak ingat nak buat stroberi smoothies plak..nyum2 sgt haven ngan stroberi saya suka...lai ponx storberi tu simpan lama2 mcm melted plak..dia kuar cecair so haruslah dh mcm tak brp nak fresh sgt...so rasanye dh tak best klu nak ratah mcm tu..

selain itu saya beli jugak teh yg berperisa..tp tak byk lah satu kotak berperisa storberi, 2 kotak teh biasa (tuk bg my mum n my mil) serta satu lai beli dlm uncang sbb dia ada cmpur 6 perisa..so dpt lah rasa semua perisa..takderlah rugikan beli satu kotak..yerlah klu tak sedap tak ke rugi..huhu

ada satu lagi yg saya beli..buaha2n kering..sedap jugaklah buah2 nie..ada peria, stroberi, mangga, apple, blackcurrent..saya beli yg pack kecik2 supaya bleh rasa semuanye..hehe sayakan tamak tp berjimat..huhu tapi yg saya terkagum sbb saya beli perisa peria..huhu saya nie fresh peria mmg ler tak mkn..tp bila dh rasa sedap plak yg kering tu sbb dia dh cmpur bhn perasa tmbhn tp rasa pahit tu masih ada sket...

saya jugak ada beli jagung yg besar tu..4 biji RM10 best jugaklah mkn..tp derang ckp klu mkn kat atas tu lagi sedap..bila dh bawak turun dh tak berapa nak best..tp sbbkan kitaorg tak pndi pilih dptlah jgg yg tak brp nak cntik. tak kisah lah janji best....


and last but not least saya beli fridge magnet aka FM..huhu kitaorg klu gi mana2 mesti nak beli FM ni..nak wat collection lah..ada sket jer tak byk..nnti bila2 saya blog psl FM nie yer..saya beli RM10 jer FM nie ada 4 keping..tgh fikir nak bg sapa huhu...sapa nak angkat mouse ye..hehe yerlah nak beli byk2 tuk bg semua org tak dapet lah..

[owh gbr lupa nak amik tp mesti tau kot cmner rupa FM]

so itu aja yg saya menyoping..yg terkilan tak beli mushroom dia..cendawan tiram dia lebar2..klu buat cendawan grg tepung best tu..rugi tul tak beli..selalu wat mushroom grg tepung guna yg kecik2 so mcm tak puas jer mkn..takperlah try cari kat psr mlm atau jusco lah kot2 ada yg lebar2 mcm piring cwan tu...baru lah puas hati mkn.. :)

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie