Friday, November 14, 2008

Today I Write dgn Pertanyaan...

selfish kah saya???

ptg smlm saya blk keja lewat sket..kul 6.30 bru blk dr opis..

after that opis car akan hantar ke kl sentral..

when i going down to platform i notice that keadaan yg very crowded not as usual...mean mcm rmi giler lah org kan..

KTM nie klu satu schedule termiss confirm org akan mengila...

oke so i only waiting dlm 2 minutes je train ponx smpi..dia ada gak announce bgtau train yg blkg akan smpi dlm 8 minit lai..

tp saya tetap jugak nak naik..n sempat lah smpi saya naik pas tu penuh dh..

pas tu ada lah mat salleh tu ckp.. "can I?" saya phmlah maksud dia..dia nak msk skali lah tu..

pas tu saya jawab, "sorry sir"

dia ckp lai, "Please i have wating for 2 hours"

kesian lah plak..tp saya jawab lah, "sori sir cnnot, they also keep pushing me out"..

yerlah cmner nak bg dia msk sbb org dok tolak saya keluar..smpi ada satu masa saya 2 kali nak terjatuh depan pintu tu..tak nak lah naik train blkg nnti tak smpt nak smyg magrib plak kat umah...

at last mamat sblh nie dia ponx wat cmner tah mamat salleh ponx bleh lah masuk..

adakah saya sgt selfish tak membantu mamat salleh itu? tp saya perlu menyelamatkan diri saya jugakkan?

apa2 ponx KTM are SUCK!!!!!

~~end~~

2 comments:

PakciQue said...

Yup...sux...

Tapi..aku pernah tunggu agak lama juga train nie..then...bila dah sampai..selalunya perjalanan amin 30 minit..jadi 15-20 minit..laju gile dia speed...

mieoney said...

wah ko nie pakcique dh jd pengomen tetap yer kat sini...hehe

ala kena yg baru laju lah...tp bila dia stop tetiba kat mana2 rasa azab gila tau..lagi lah klu tak dpt duduk..huhu

 
Design with love by Jiji for Zamimie