Monday, November 10, 2008

Today I Write about Food part 1..

hari nie kita citer psl mknan lah plak ek..hehe saje jer bg korg terliur sket pagi2 nan indah nie..kui2

ini sbb sukma lah yg bawa bfast pagi yg membuat ku rasa teruja utk mencuba..biasalah i nie psl msk2 n mkn2 mmg suka mencoba..hehe so ari sabtu lepas masa pi alamanda saya telah membeli sepeket roti pita...aisye lupa nak snap pic..saya beli roti pita biasa jer..dia ada yg herba, sesame n pisang jugak tau..

oke projectnye start mlm td lah..saya wat tuk dinner..siang tu for lunch kitaorg mkn nasi berlaukkan tauhu masak sichuan, gulai nenas dgn ikan kurau masin, cendawan grg tepung n fillet ayam grg garing2 sodap..huhu

oke berbalik kepada roti pita nie...saya telah mengolah resepi sket2 dripada kak ainul n sukma..so kiranya ini roti pita my version..huhu ikut suka2 jer nak tmbh apa2 kan..
bahan2 yg diperlukan daging cincang..daging tu digrg bersama minyak sikt ngan bwg putih..pas tu agak2 mcm nak kering mskkan garam, black pepper, sos cili, sos tomato dan sos bbq..ikut suka sdrilah nak wat cmner..janji sodap..

kemudian sayur2 spt timun, tomato n salad..saya guna butterhead lettuce sbb ranggup, kecik dan cntik serta sedap rasa dia..serta mayonis utk penambah selera hehe..

tada siap dh..cmni ler ruopanye..sodap sbb my dear sgt suka oke..mkn smpi 2 keping tau..hehe


oke sbb roti pita tu ada lagi 4 keping so pagi td saya telah wat jugak mknan yg sama cuma menggunakan filling telur..kita olah sket lai..yerlah pepagi buta takkan nak mkn daging plak..telur tu saya cmpurkan ngan garam, white pepper n susu HL sbb penambah perisa..pas tu grg ler ala mcm scrambled egg gitu..itu dibuat sbg mknan utk bfast..sodap jugak tau..huhu

bila dh sumbat2 intinye jd ler begini...
sorilah kabur sket menggeletar pagi2 lapar..sgt sesuai dimkn krn sgt menyihatkan sbb penuh ngan sayuran oke..mayonis buh sket jer jgn byk2 kang tak jd plak mkn kesihatan..hehe

sgt senang utk dimkn oleh pemandu kenderaan..org sblh lai ler sng nak mkn..hehe

nantikan entry utk part 2 yer..

~~end~~

2 comments:

::S.U.K.M.A:: said...

Huhh!! Sedap gak nampak mimi nyer version roti pita.. Okey lah balik nti.. Bibi!! Roti pita satu!! Siap!! Wah berangan sungguh!! Tp mmg sodap kalau tak cayo cubo la kengkawan buat.. so simple but so yummylicious.. Lg2 bab makanan mmg me suke.. Ahaksss!! Next time kite share recipe lain lak ekk kalau ada mimi tauuu!!

mieoney aka zamimie said...

wokey..roti pita wunekk..hehe
mimie ingatkan nak try letak tuna atau sadin pas tu letak cheese n bkr kejap smpi cheese tu cair..mesti sedap kan..nyum2

 
Design with love by Jiji for Zamimie