Monday, November 10, 2008

Today I Write about Food part 2..

tada ini entry part 2 plak..kali nie citer psl saya msk utk dinner jumaat yg lepas..saya telah membuat mee kung fu menggunakan mee maggi yer..itu saya olah jugak tu sket2..biasalah saya nie mmg suka wat perbuhan sdri..hehe konon mcm kreatif lah kan..

yer mkana nie mula2 kena rebus dulu mee maggi yer smpi lembut..selalu org gunakan kuay teow tp sbb saya mals nak beli kang tak abis mengeras jer dlm peti ais pas tu kena buang..so kita gunalah brg yg kering supaya sng disimpan n bleh dimkn bila2 suka..mee maggi nie bkn yg dlm paket2 dgn perisa eh..tp mmg dijual speket byk2 tu yg biasanya utk digrg dgn cara sdri..cmner ek nak terangkan..ala yg jenama cintan tu..tak phm tanya yer..nnti saya amik gbr kat umah..

next step kacau telur n cmpurkan ngan maggi yg dh direbus..grgkan mcm kita wat telur dadar tu..pastu ketepikan..

utk kuah plak kita wat mcm nak msk mee sup tu cuma additonal dia at the end kita cmpurkan ngan tepung jagung bg dia pekat..bila dh pekat n mengelegak terus tuang kat atas mee td..

so jdlah begini..tada
sedap tak..hehe

mkn mee maggi kungu bersama coke sambil tgk tv..hehe

okelah cukup jer entry mknan utk kali nie..kang ada org terliur susah plak..tp entry2 mcm nie lepas weekend jerlah yer sbb time weekend jer ada masa nak msk2 n mengolah resepi.. :) owh yer mknan nie jugak menyihatkan yer..yerlah nak jaga kesihatan ler katakan..hehe :p

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie