Wednesday, November 5, 2008

Today I Write reVieW on MadaGascar Movie..

Madagascar Escape to Africa adalah sequel kepada citer Madagascar yg pertama dulu. watak2 dalam cerita ini terdiri dari Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer), Gloria (Jada Pinkett Smith), King Julien (Sacha Baron Cohen), Maurice (Cedric The Entertainer), the penguins (Tom McGrath, Christopher Knights, Chris Miller) dan the chimps (Conrad Vernon).


Cerita kali ini berkenaan mereka yang ingin pulang semula ke New York menaiki kapal terbang lama yg tersadai di Madagascar. Namun perjalanan mereka terhenti kerana minyak abis dan kapal terbang mereka terhempas di kawasan yg begitu asing bagi mereka dan amat cantik sekali.


Di sana mereka telah berjumpa dengan haiwan2 yang sejenis dgn mereka dan di situlah segalanya bermula.. si penguin n the geng sedang berusaha dgn si monyet utk membaiki kapal untuk mereka pulang ke new york dan alex telah berjumpa dgn mak dan ayahnya...


slps itu ada lah part2 seronok lain yg kelakar yg menyayat hati..malas ler nak citer pi tgk sdri lah..huhu


tp scr kesimpulan mmg sgt besh oke lagi2 part yg mula2 masa alex kecik lai...alahai kuit miut jer tgk masa tu and part2 penguin tu lagi lah seronok sbb mereka nie bijak..


Sbhgn dr sedutan cite ini


masa nie derang nak bertolak blk ke new york

farewell party

cuak masa kapal terbang terhempas

part masa raja julian kemukakan cdgn masa derang alami krisis air...lopak air mereka kering..

si marty (kuda belang) & Melman (zirafah)

penguin bijak





(So saksikan sendiri di nearest cinewa 13 Nov ini...(rasa mcm nak tgk lagi sekali jer huhu..)

Star Rating: ***** (5 star from 5...hehehe)


~~~end~~~

2 comments:

Tulip said...

woww dia dpt tgk citer madagascar2 dulu.....huhuhu..x sbar menunggu nk tgk citer nii...thanks for the synopsis ;)

mieoney aka zamimie said...

enjoy watching... :)

 
Design with love by Jiji for Zamimie