Monday, October 10, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011...

korang tau tak apa tu big bad wolf nie? klu korg nak tau ini adalah pesta buku terbesar di Asia Tenggara dan diskaun penjualan buku adalah 75% - 95% tau....tp semua buku ponx adalah dari publisher oversea....murah tu mana korg nak dpt harga buku tulisan Sophie Kinsella [shopaholic] harga RM8....buku Jamie Oliver & Nigella Lawson yang beratus2 RM tu dgn harga RM25 jer...

Bertempat di Hall A MAEPS (Malaysian Agro Exposition Park Serdang], bermula dari 7hb oktober hingga 16hb oktober dari jam 10am - 9pm....korg jgn lepaskan peluang sbb setahun sekali jer ni.... 

sabtu lepas kitaorg beli stock barang dapur kat jusco taman equine so dah alang2 ke area sana tu saya ajaklah sekali mydear menyinggah kat MAEPS tu...korg jgn risau takkan sesat punyer sbb ikut jer arrow dan signboard yg dearng dah sediakan tu kompom tak sesat...


kitaorg tak penah samapi ponx MAEPS nie so bila dah samapi tu ternganga kejap sbb besar and luas gile tempatnye...dah ler panas waktu tu kul 2.30 kan...mula2 cam mydear malas lah nak pegi sbb jln cam jauh...tp saya ajak lah naik tram yg dearng sediakan tu and tram tu plak sepjg masa jer ada tak yah nak tgu2 sgt terus mydear cam on jer...eman seronoklah sbb naik bus hehe....parking ngan hall tu agak jauh gaklah tp klu korg larat bley lah nak jln kaki...saya tak lalu lah dlm panas tu nak berjln dgn eman lai yg nak kena berdukung...



bila dah dekat smpi hall A tu dia punye queue dekat 1km tu...punyerlah pjg org cam nak putus asa gak tp sbb saya tgk lane laju jer gerakkan so kitaorg beratur gak....beratur tak smpi 10 minit ponx dah bley masuk...dia tak nak kasi org bersesak2 kat dlm tu so dia kena sekat sket lah...bgs gak cam tu kan sbb takderlah berlaga2 buntut ker....rebut2 buku ker mmg takder langsung lapang jer....

buku mmg macam2 jenis buku adalah...buku travel guide, book for dummies, cooking book, landscape, fiction, romance, action, comic manga mcm2 lah...klu nak lepak kat satu2 section tu and pilih buku sejam ponx tak smpi lah kot...saya yg go through cam tu ponx dekat 2 jam campur ngan bayar lah...hehe



tempatnye mmg luas dan buku ponx byk giler...smpi tak tau nak beli yg mana satu...novel2 famous tu harga RM8 jer...org beli buku smpi beratus2 RM...tp klu korag tgk org beli RM150 tu dapat satu kotak besar hokey buku...mana taknye harga dari RM3 smpi RM30 and lebay sketlah...masa saya ronda2 tu saya tak jmpa ponx buku harga RM50 ke atas....tp jadi saya bila dah byk2 tu jadi rambang mata tak tau nak beli yg mana satu takkan nak beli byk2 plak...klu tak baca membazir plakkan wpun murah...takper insya-allah tiap2 thn ponx ada big bad wolf book sale nie...so kena berpada2 sket membeli...bila dah tau camner rupanye barulah kita wat peruntukan sket...


eman ponx seronok gak kat sana sbb segala mcm jenis buku ada..tp tak byk ponx saya beli tuk dia takper next time boley beli lagi...tgk jerlah aksi dia kat atas...dpt buku terus duduk and buka sehelai2 risau org terpijak jer sbb org mata dh tgk atas jer  tak perasan sikecik kat bwh...dgn troli, ngan beg ikea, ngan kotak mmg derang borong habis2an lah...insya-allah klu ada thn depan saya akan pegi lai lah kli nie pegi sdri jerlah kot tak yah bwh 'handbag' [mydear ngan eman]...sbb bwk eman nak kena dukung semua...klu bwk mydear dia dh mcm mata2 gelap plak dah kan...yerlahkan menteri kewangan kena pantau lah kan apa yg saya beli...hehe 

ingat nak pegi lai lah ada sapa2 nak kirim hehe...tp kena cukailah yer sbb kesusah payahan saya pegi tu nak kena caj tak byk ponx satu buku RM10 jer saya caj hehe...still lai murah dr harga pasaran tu ngeh2...*kacing *kacing owh yer pesanan kat sapa2 nak pegi tak yah lah bwk budak kecik kesian kang kena hempap buku plak hehe...lepas tu bwk duit yg byk tp jgn byk sgt kan meroyan plak nak beli buku smpi terbanyak plak beli huhu....tp jgn risau bley beli guna kad kredit ponx....

meh tgk buku apa yg saya beli...tak byk ponx sket jer....hasil pantauan menteri kewangan huhu...tu ponx bila susun kat rak buku dia dah sound tanya bila nak baca...ngeh2 sabar yer abg nnti ayg baca ek... *wink *wink



 .:: total buku saya beli nie RM60 jer...klu harga sebenar mau dekat RM300 kot ::.


more info pi lah kat website bigbadwolf nie ek...

last but not least aksi eman wat peace ngan baba



~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie