Friday, October 7, 2011

Color Blocking...

Color Blocking is combining different colors that support and compliment each other.


skrg nie kan trend dgn color blocking nie...tp korang berani kah nak pki...cth mcm baju kaler biru tetiba pki tudung kaler oren? berani tak...hehe klu saya selalu play safe lah cth pki baju bunga2 so pki tudung yg kaler bunga...so klu nak lagi selamat pki tudung yg sama kaler ngan kaler tanah baju tu...tp nanti nmpk sedondon plakkan....cth mcm gbr bwh nie....


so smlm saja lah saya cuba bermain dengan warna sket...sbb ada satu baju tu takder tudung nak pki...nak pki kaler tanah pepel tp tudung saya yg pepel satu ponx tak masuk ngan baju tu huhu...so ingat nak play safe pki ngan tudung cream tp cam bosan plak...so kita cuba plak trend skrg nie color blocking...

tada baju pepel ngan tudung biru cam gbr atas...bila saya tanya mydear dia ckp tak kena baju ngan tudung...nmpk pelik..tp tak kisah saya nak juga...hehe so okelah taklah nmpk jangal sangat ponx rasanye...tu ponx sket2 asik tgk cermin jer sbb risau cam pelik sgt...lepas tu dok balut badan ngan shawl cam nak cover2lah konon lai ponx smlm mmg sejuk sket kat opiskan so membantulah gakkan...tp okelah kot padanan cam nie...tak naklah nmpk weird sgtkan klu nak wat padanan warna tu...dan selalunya kaler blocking nie adalah kaler yg shocking kan...

tp bley lah klu nak cuba kena dengan kaler yang padan cth macam pink ngan hijau pucuk pisang, biru ngan pink....klu saya pki yang soft2 jerlah tak berani nak pki yang shocking mocking nie...org yang ikut perkembangan fesyen semasa dia on jer...so korang in ke out dengan color blocking nie?


~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie