Monday, October 3, 2011

5 Finalist MasterChef Blogger....

oke meh nak share ngan korg 5 finalist MasterChef Blogger untuk session 1 nie...

.:: takkan tak kenal kot hehe ::. 

.:: yg belah kiri saya wawa dari Tested Recipes of wawa ::.
bley plak wawa nie dia ckp dia tak biasa masak tp dia punye mknan adalah yg mendapat pujian paling kow2 dr judges and bila saya buka blog dia menangis ahkak dik...dia punye masakkan sume yg voges de vass punye yg susah dan leceh punyelah.... patutlah ponx dia masak best...

::. yatie from sawanila.com ::.
yatie dia punye poached egg plg tercantik sekali tekstur mmg licin jerlah...lepas tu kesian dia ngan wawa nie kena berpindah randah tempat sbb secara kebetulan derang punye soket tak ley guna kot sbb tetiba jer ada black out...yerlah pki induction cooker kan mmg lah kena guna elektrik...tp still lai derang bley hasilkan mknan yg debest.

.:: james kot nama dia from doggyjames says ::.
james nie plg best sbb dia yg paling happening sekali ceria and semangat betul...tak sempat nak beramah mesra ponx ngan dia smpt dok sebelah dia time nak wat poached egg tu mmg friendly lah...


.:: falihin from feelfreetofly ::.
oke yg nie saya tak berkenal2an ponx ngan dia sbb kitaorg adalah cousin hehe...so mmg dh kenal...raya ari tu bru je jmpa... :) mesti org lain tak sangka sbb kitaorg tak borak2 sgt ponx...tp kita adalah sepupu sepapat mak dia adik ayah saya...so lepas nie battle of the cousin lah Hj Jaib clan...hehe


MasterChef TX - starting 22nd October 2011 (saturday -wednesday, 9.00 mlm)
Master Class - every Friday, 9.00 mlm

Program Channel - Astro Ria (Channel 104)


~~end~~

8 comments:

Sue* mamaID said...

wah...tahniah3x...:)

sawaNiLa.com said...

mak aih u all kazen ke?

mieoney said...

sue : thanks
yatie : yup kitaorg adalah cousin hehe...suprise kan... :p

kak ina kl said...

tahniah sebab masuk top 5

mekchu said...

nak panggil apa erk? mieoney ke? mekchu nak wish congrate.. konpem mmg suka memasak ni kan.. saat2 cemas mcm tu pun bleh berfikiran waras lagi.. hehehe..

sbnarnya ada member (cik kaki) yg pakai baju hitam tu. nk tggu dia update lmbt sangat.. dapat pun tau result adri sini.. thanks :)

cik puan apel said...

Congrats awok!

cik_ah82 said...

laaa..xkusangka..ingatkan ang main2 je hari tu..rupa2nya betol2..dh la lama xmenyingah blog ang ni sbb dh start keja dh..congrats weh!bg menang no!menang aku nk canang kt blog aku..hihi

mieoney said...

mekchu : kdg2 dlm keadaan tak waras ponx kita bley berfikiran waras juga....cth cam org gila kenapa dia boley jer jln kat tepi jln bkn kat tgh2 jln raya hehe...[eh relevan kat statement hehe]

cik puan apel : tima kasih, tima kaseh... :)

cik ah : ang ingat aku gebang jer kah...hehe2 wpun klu aku tak menang hang canang lah gak yer dlm blog hang...hehe

 
Design with love by Jiji for Zamimie