Friday, October 28, 2011

Eman, Ultraman dan OldTown Kopitiam...

deepavali takder menda nak wat mydear ajak pi alamanda...ada menda sket yg dia nak beli so pegi jerlahkan...eman ponx dah sehat and tak demam so bwklah dia kuar jenjln...kesian dari hari sabtu dok terperuk kat umah jer kan so kenalah kuar juga bg fresh sket dia...sekali smpi alamanda tudia punye ramai org smpi parking atas bumbung ponx full...for the 1st time dlm hidup saya pi alamanda ramai org hehe...

bila parking ponx penuh dlm alamanda tu ponx dah tentulah ramai org...mgkn sbb deepavali tu cuti satu hari so derang jenjln dekat2 jerlah gaknye...bila org dah ramai jd rimas lah plak..eman mmg kitaorg tak bg dia lepas ponx dari stroller tu...kesian plak sbb dia mestilah nak lepas berlari2 kan...tp nak wat camner bahaya lah org ramai2 tu kang dia lari2 org tak nmpk langgar dia ke, dia ilang dari pndgn mata kami ker...lepas tu dekat playground tu ponx ramai org dia rengek2 gak lah nak turun main tp saya tak bg...

eman nie perangai dia klu kita ckp tak bley dia akan ikut...cam dia nak main kat playground tu saya ckplah tak bley org ramai nnti org langgar eman jatuh camner...terus dia diam jer cam terimalah...tp klu dia pendam saya tak tau lah plakkan...hehe tp mcm selalu kita baca tu org akan ckp bila ckp 'NO' mesti kita kena ckp sbb apa...so far eman paham dan terima ...

jln 2-3 kedai jer terus kitaorg lepak kat oldtown sbb rimas sgt org ramai...so moh lah kita minum petang and spend kualiti time together hehe...layan eman ngan buku sticker dia....seronok tul eman sbb ultraman mmg dia suka...sblm tu hampir2 dia nak pow baba beli patung kucing jenama russ tu...mmg dia suka sgt...tp smpi RM70 kan cam nak beli tak beli...agak mahal sket tp dia suka...takperlah next time mama belikan eman yer ganjaran eman jd good boy...hehe

.:: cam nie lah rupa kucingnye...gebu jer saya ponx naik geram huhu...jusco dia terpa nie, parkson ponx dia amik nie...mmg dia berminat tul lah ::.



.:: minum petang kata so ini jerlh yg kitaorg mkn hehe ::.

eman skrg dah pandai juga mkn roti canai nak cicah kuah kari...mula cam blur apa benda yg dia nak tunjuk air dia ckp no, tunjuk roti canai dia ckp no, sudu ponx no, last2 saya amik roti canai cicah kari terus dia senyum and ngaga mulut...duyai anak lah anak...hehe mcm cute plak rasa sbb nak roti canai  cicah kari tapi tak tau nak ckp camner...klu satu menda jer boley lah tunjuk tp klu melibatkan dua menda susah gak...bila dia ckp bkn kita paham lai ponx...huhu


.:: muka excited ::.


.:: fokus ::.

seronok gak tgk dia tampal and lekat sticker2 nie semua...nmpk fokus...hari tu saya belikan dia drawing block yg besar tu ngan karyon mmg sakan lah dia menconteng...budakkan mmg pantang nmpk pen ngan kertas cepat jer dia nak lorekkan pen...dengan kata lain menconteng lah hehe...




tgk sapa yg lai semangat dgn sticker book eman...




*




*




*




*



.:: speechless hehe ::.

~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie