Monday, October 31, 2011

Papa John's...



ada sapa2 dah pernah try papa john's pizza? rasanye papa john's nie dah lama berthn dah ada...jumaat minggu lepas sblm eman demam ari tu baru kitaorg try mkn...cam biasalah kitaorg nie mmg suka shopping kat jusco taman equine tu so...jumaat lepas magrib terus kuar nak pi soping brg dapur sket sblm tu mknlah dulu perut dah lapar...bila tanya nak mkn apa semua org cam tak tau nak mkn apa...so lalu depan papa john's masa tu terus mydear ckp jomlah kita mkn kat sini...tgk menu, tgk price okelah jom kita mkn dulu...

pilihan dia tak sebanyak pizza hut tp bg saya agak bgslah cam nie...takderlah kuar pizza2 yg merapukan...kita kena kekalkan identiti restoran kita barulah cam org suka nak pegi...tp tak salah klu kita nak kuarkan pizza2 yg bermacam2 menu sbb setiap org lain citarasa dia kan...



kitaorg pilih utk amik set utk dua org dan add on mushroom sup utk eman...sian diakan takkan nak bg mkn pizza...klu menda tu pedas sia2 jer dia...hehe kot2 lah dia tak suka mkn cheese ker camner...berlapar plak dia mlm tu...so utk set tu dapat satu regular pizza, breadstick, potato wedges n dua air....

.:: mushroom soup, breadstick and potato wedges ::.

mula2 cam biasa dia atr appertizer lah dulu...nmpk tak breadstick yg 4 btg tu...nmpk cam kejungkan mmg kejung keras kulit luar dia...tp isi dlm dia lembut sgt2....and tak muak bila kita mkn...mkn dia kena cicah ngan garlic butter yg dicarikan dan sos tomato yg fresh...sedap tul...kitaorg kena catu2 sket mkn sbb dua ketul diperuntukkan tuk eman mkn ngan mushroom sup dia...hehe lai ponx klu kenyang sgt kang camner nak mkn pizza....

.:: garlic butter n tomato sauce ::.

lepas tu pizza datang panas mmg sedap tul mkn sbb waktu tu sejuk kat luar hujan..tp serius pizza dia best sgt...lebay kurang dominos tp lai sedap lah yg papa john's nie...dan klu nak dibandingkan dgn pizza hut lai sedap kot sbb roti or crust dia tu tak muak klu kita makan...sbb kitaorg bley habis mkn semua tu takder bertolak2 sesama sdri sapa nak abiskn...klu mkn yg pizza hut cepat muak wpun kita amik saiz yg kecik tu....


.:: BBQ Chicken & Beef Pizza ::.

total hari tu makan RM41....tak tau murah ker tak klu nak dibandingkand dengan dominos dan pizza hut sbb kitaorg mmg jarang mkn pizza...sbb tak fan sgt pizza2 nie sesekali bley lah mkn....tp sesekali tu mmg jarang2 sgt lah...

~~end~~

6 comments:

mr.F said...

selalu jugak lalu depan papa john's ni...n singgah takut mahal...tapi, dh tgok ni, kire ok lah tu....

mr.F said...

selalu jugak lalu depan papa john's ni...n singgah takut mahal...tapi, dh tgok ni, kire ok lah tu....

mr.F said...

selalu jugak lalu depan papa john's ni...n singgah takut mahal...tapi, dh tgok ni, kire ok lah tu....

sawaNiLa.com said...

papajohn nye pizza best sbb tak berminyak sgt...harga pun not bad... anak i kalau mkn kat sini dorang amik yang plain cheese je...sbb sedap..

mieoney said...

mr.F : akak ponx mula2 ingat mahal tp buat2 tgk menu kat luar tu tgk harga oke barulah masuk hehe...

yatie : betul kan dia tak berminyak...roti dia kering jer topping ponx just nice jer...tak muak sgt...

kak suzi said...

nak pergi jugak la...selalu g jusco tak pernah singgah papa john's coz pk price n rasa.sinca kata sedap macam ni nak g try la.thanks for info!

 
Design with love by Jiji for Zamimie