Monday, October 17, 2011

My Lucky Charm...

so bila dah kalah dalam Blogger MasterChef tu byk lah diagnosis yang kuar...post-mortem perlu buat juga wpun masuk suka2...hehe salah satu sbb mydear ckp kenapa saya kalah adalah sbb i didn't bring my lucky charm on that day...hehe lucky charm saya adalah eman...sbb masa semi-final tu saya bwk dia and dtg and saya dapat ke final tu...owh saya bwk anak saya and dia tak kacau ponx sapa2 or apa2 masa tu... :)

lai ponx kali nie kitaorg berdua jer and mydear takder assistant nak bantu dia jaga eman nanti...mula saya cam berat hatilah nak tinggal...kesian taw klu htr dia pagi2 and magrib baru nak amik dia...so cam kesian lah klu weekend nak kena atr dia juga...sbb tu saya sanggup pujuk mydear bwk eman pi wedding kwn dia kat dewan felda dulu...sbb wedding tu hari jumaat mlm...so spnjg hari saya g kejakan, lepas tu mean saya kena tinggalkan eman dari kul 6.30 pagi smpi 10.30 mlm kat bbysitter...mgkn dia tak kisah tp saya yg seday...saya sanggup jaga and handle eman biarlah active camner ponx, biar buas camner ponx dia...tp alhamdulilah dia well-behave sgt mlm tu...kira cam dia phm itu majlis formal...huhu

sbbkan saya nak mydear jd photographer saya hari tu nak taknak saya terpaksa tinggalkan eman kat bbysitter...memandangkan dia ponx tak berapa nak sihat [selsema]...so dr biarkan dia meragam dan merengek biarlah dia dok jer kat bbysitter...sbb tulah habis jer majlis penyampaian hadiah saya terus hangkut brg dan blk...tak dan nak amik pic ngan sapa2 dah sbb risaukan ngan eman kat umah...tp dia oke jer kat umah bbysitter tu sbb full attention lah dia dapat sbb dia sorg and kakak2 nak melayan tu ramai...

blk2 jer rumah saya kuarkan hamper dari kereta and dia yang mula sebut wahhhhhh...cam kagumlah bunyi...lepas tu bila saya letak hamper tu dia yg serbu dulu...hamper tukan besar smpi atas meja dia pnjt nak tgk...mulut asik sebut nak air, nak air sbb nmpk ada air tin kat dlm tu...tp saya sgt enjoy tgk dia happy jer wpun kena tinggal kejap siang tu...sb upah mlmnye saya bwk dia pi jln2 kat alamanda supaya dia rasa seronok...takderlah terperap kat umah kan...mmg lepas bebas jerlah dia ketawa2...hhehe

bwh nie letak sket pic dia yg smpt snap...bateri kamera saya dua2 dah habis so yg ada hp jerlah...tp kualiti kureng...harap maklum...grb plak saya mskkan jer since saya tak bley tgk gbr tu...so takderlah caption semua...nak edit guna html ponx susah gak sbb nnti tak ley nak preview gbr...harap2 esok dah pulih lah...tak ley saya nak edit cam nie kalau tak bley nak tgk picture...






~~end~~

5 comments:

sawaNiLa.com said...

my hamper..3 orang anak serbu nak bukak... abg n kakak excited tengok kit kat..yang kecik excited tgk honeystar...

Sidratul Muntaha said...

huhuh..
excited tgk koranmg join
aritu tak dpt nak join sbb org tua tak dapat nak coti ari sabtu.
congrats btw..
at least ade jugak kenangan..
dari kami ni yg dok buat entry,tapi last minit tak dapat jugak pergi.

mieoney said...

yatie : nasib anak i baru sorg klu dah ramai berebut menda yg sama susah ooo...anak u nasib aim menda yg berlainan...hehe

sidratul : takper nnti ada rezeki bley join...mana tau masa tu lagi best punye..hehe [klu lai best i ponx nak join lai]
best jer baca blog masak2 u... :)

eencyweency said...

bestnyeee eman blh rembat hamper sorg2!!!seronok die makan kit kat ngn honeystar nnt!

mieoney said...

wawa : kit kat tu akak tak bg ponx kan teroverdose sugar susah hehe...tp honeystar mmg selamat lah dia sebat...hehe wawa ponx best bolot sorg2...

 
Design with love by Jiji for Zamimie