Wednesday, October 5, 2011

Labaik Allahuma Labaik...

Labaik Allahuma labaik. Labaika laa syariikalaka labaik. Innal hamda wani'mata lakal walmulk. Laa syariikalak. (aku datang kepada MU ya Allah, aku datang. Aku datang dengan tidak mensyirikan Engkau, aku datang. Sesungguhnya segala kepujian kepada Engkau, segala nikmat dari Engkau dan kerajaan kepunyaan Engkau. Tiada sekutu bagi Engkau)

musim haji dah kembali dah...penerbangan pertama 29hb Sept hari tu dan my PIL adalah antara org2 yg telah mendapat seruan dan peluang untuk mengerjakan ibadat haji...alhamdulilah rezeki mereka diawalkan pemergian...sementara sihatkan baiklah pegi klu dah tak larat susah juga nak menyempurnakan haji nnti...pagi tadi dpt msg dr my FIL bgtau derang dh smpi Madinah jam 5 pagi waktu arab saudi...

.:: waktu nak bertolak ke kelana jaya...my bil tgh azan waktu nie ::.

.:: satu luggage, satu hand luggage dan satu beg sangkut...tu jer yg dibenarkan ::.

.:: hand lugage ::.

.:: family ::.

.:: tempat nak check in...my PIL punye bag yg plg depan sekali...mmg semangat tul derang ::.


.:: us yg gemuks...menciii [smbil lari marathon berganti2] ::.

.:: my FIl ngan kakak, adik and abg dia ::.

.:: checking kali akhir sebelum masuk check in ::.

tepat jam 9.00 mlm derang dah masuk dah tuk check in...lepas tu akan ke KLIA, flight adalah pukul 1.12 pagi...part salam2 cium2 semua org dah touching2 dah....act dr rumah dah semua org dah touching2 dah, hingus dan meleleh2 dah masing2...my SIL ngan BIL lagi lah terasa seday sbb derang semua mmg dok ngan mama and abah kan...bila part mydear saya tanya abg nangis? tak ponx sebak jer...hehe control lah tu...yerlah abg yg sulung kena nmpk kuatkan, nak kena jaga adik2...tu tanggungjawab mydear lah skrg nie....

kepada mama dan abah semoga dipelihara kesihatan disana supaya dapat menyempurnakan fardhu haji dan mendapat haji yg mabrur...kami disini sentiasa mendoakan mama dan abah agar lancar semuanye disana...nnti 19hb kitaorg tgu mama and abah kat KLIA yer... [bajet derang baca plak blog saya kat sana kan...klu kat sini derang mmg baca blog saya sbb tu ayat kena tapis2 sket hehe]

~~end~~



0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie