Monday, October 31, 2011

Maharaja Lawak Mega Week 1...



skrg dah start tgk rancangan nie plak...mmg kena melekat kat rumah jer lah hujung minggu sbb byk gak rancangan best...masterchef malaysia dah tentu2lah kan wpun ada kekurangan disana sini tetap juga nak tgk...masterchef us plak dah tentu2 lah kan....skrg nie maharaja lawak mega plak...dulu masa maharaja lawak jer kitaorg subscribe lah utk astro warna tu...lepas dh habis tu kitaorg terminate plak...hehe dan bernasib baik sbb baru2 nie derang offer astro beyond lepas tu tambah brp RM dapat lah astro warna...suka sgt2 kitaorg sbb tak jangka ponx and tak prsn plak pasala maharaja lawak mega nie...

maharaja lawak mega nie adalah pertandingan antara otai2 lawak dari 3 negara malaysia, indonesia dan singapura...malaysia dah tentulah monopolikan hehe...tp takder yer pelawak2 dari rancangan raja lawak...hehe ini semua otai2 cam os, afdlin, harun salim bachik dan lain2....pastu jgn tak tau adlin aman ramli ponx cuba nasib hokey...selama nie dok komen org jer skrg dia kena komen plak...takderlah nak bagus mana ponx...

utk minggu nie juri dia adalah Chef Wan, Zainal Abidin Hassan (pemain bola sepak), Datuk CT dan Imran Ajmain...see dia punye juri adalah tidak kena mengena ngan lawak tp derang punye komen jujur...mean klu tak lawak dia ckplah tak lawak, tak paham dia ckplah tak phm...tp chef wan punye komen mmg pedaslah kan hehe...Datuk CT walaupun dia cam lembut2 dia ckp jer direct tak lawak...hehe

korang kena tgklah best sbb otai2 nie mmg lawak giler....and ketawa non-stop tp ada gaklah tak berapa lawak sgt...cuma takderlah lawak merapu or lawak bodoh....yg plg best sekali minggu nie adalah BP-Bawal Power (Bob ngan Sobrie)...tiap2 minggu saya akan review dan saya akan letak video kumpulan yg saya rasa best...terpulang lah klu korang rasa tak best tp ini saya punye pendapat...


so minggu nie korg kena tgk tau kul 10 mlm hari jumaat channel 132...kat bwh nie saya letak senarai peserta and takder yg terkeluar lai minggu nie...

  1. Pimai (Sathiya, Imuda dan Mat Over)
  2. Hiro (Hamdan, Ilya dan Ropie Cecupak)
  3. Boboi (Afdlin Shauki dan Harun Salim Bachik)
  4. Anje (Achong Sweet Child dan Joey Daud)
  5. Osbon (Mr Os dan Abon)
  6. Lanun (Jegan, Elya dan Salma Al-Farisi)
  7. BP- Bawal Power (Bob Kuman dan Sobrie)
  8. RAP (Aziz Kota, Pak Lah Cecupak dan Rama Jangan Ketawa)
  9. Comel (Radhi Khalid dan Bell Ngasri)
  10. 3G (Yassin, Didie Alias dan Enot)
  11. Adlin Aman Ramlie
  12. Jalil Hamid
  13. Gebu
  14. Syok
  15. Bawel 
  16. Saehu
  17. Caer
(No. 15, 16 dan 17 dari Indonesia...No 13 dr singapura dan No 14 gabungan dari malaysia dan singapura...yg msia tu ifa raziah)
~~end~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie