Tuesday, October 18, 2011

1st Ever Blogger MasterChef Challenge ~ Part 1...

hari nie internet kat opis dah oke...so smbg lah berblogging blk yer...kurang jgn muntah tgk gbr byk2222... hehe


kitaorg bertolak dr rumah takderlah awal sgt and takderlah lewat sgt...lebay kurang kul 10.30 pagi dah kuar rumah...berat hati nak atr eman sbb rasa rindu kat dia...hehe sbb weekend kan nak atr rumah bbsitter cam tak smpi hati plak....kul 9.00 lebay masih berlengah2 kat dapur wat bfast lah, mengemas sket2 lah...pastu asik  kena sound ngan mydear jer...cepatlah, cepatlah...pdhal bangi - shah alam takderlah jauh sgt 30 - 40 minit smpi lah...

.:: view dari tingkat 3 SACC Mall ::.

sampai lebay kurang 11.00..awal tul smpi mydear lah takut jem katanye...shah alam jem? huhu tak pernah lah spjg setahun saya dok kat sana jmpa jem...yer saya penah bekerja and dok kat shah alam tp masa tu lom berblogging lai klu tak sure manyak menda yang saya nak share...pahit manis hidup kat sana kan...

oke lupakan itew sambg blk citer masterchef nie...so kitaorg ronda2 lah sket kat dlm sacc tu...takder yg menarik hati saya sbb hati berdebar2 kan...lapar ke, haus ke semua takder rasa...yg rasa sakit perut jer sbb nebes... 

 .:: pentas masterchef...kat luar jer derang wat ::.

bila dah takder menda nak wat terus saya ajak mydear turun and ronda2 jer lah tgk apa yg ada kat luar tu utk biasakan diri dengan keadaan situ....waktu pendaftaran kul 11.30 so mmg byk masa lai...so just lepak2 kat area situ and bertegur sapa jer ngan blogger2 lain...saya tak cukup peramah nak borak2 sgt sbnrnye lagi lah ngan org yg baru kenal...itulah blogger sbnrnye [sbhgnnye lah]...sbb kita tak cukup ramah and tak berapa byk nak ckp sbb tu kita luahkan kat dlm blog ajer... :)

  
.:: mini pantry...klu sapa terror sure dah dpt agak menda apa yg bley masak dlm mystery box tu ::.

mula masa tau wat kat sacc tu tak dapt bygkn nak kena masak kat mana...sbb dok fikir sacc tu hanya ada ruang legar...lepas tu bila baca agenda ada sesi amik brg kat pantry so cam blur2 lai...tp sblm tau buat kat sacc lai best sbb saya bygkan derang akan buat blogger masterchef challenge nie kat dapur sebenar masterchef malaysia yg kalau tak silap saya kat bukit rimau...huhu berangan2 dah cam tak dpt join betul2 dapat rasa2 okelah kan...sekali nan hadooo ko masaklah kat tgh lapang tu ...hehe

 

.:: stesen masak...nasib lah saya rendah sket so takder lah terbongkok2 sgt sbb meja dia rendah jer ::.


.:: me with banner masterchef malaysia ::.

.:: my supporter, my paparazzi, my photographer ::.

mydear supporter utama saya hari tu...i lurve you lah abg hehe...mmg support saya sepenuhnya...masa semi final tu saya pki hitam dia ponx pki hitam sbb dia ckp dia kan penyokong so kena ikut...masa sabtu tu bila saya ckp nak pki putih terus dia ponx amik bju putih and pki...hehe dialah juga jadi paparazzi saya haritu...sbb tulah mmg byk gbr2 saya yg dia amik berbanding gbr org lain...huhu tak kiralah gbr blkg ker, gbr mulut terganga ke, semua ada... :)

.::  booth mychef ::.


.:: booth maggi yg plg laku sekali...wpun dia bg mkn telur dadar hehe ::.

kat situ ada jugak derang buka booth sponsor iaitu cooking magic Panasonic, maggi and mychef...yg plg mendapat sambutan hangat mestilah booth maggi sbb derang bg sample makanan antranye telur dadar...itu jerlah yg saya dapat rasa ponx...rasa mcm dia ada masak jer menda lain...booth mychef ponx patutnye derang wat  cam maggi tu buka booth and bg org rasa sample makanan baru lah besh...


.:: hadiah yg bakal saya menang ~ tp saya tak menang ponx huhu ::.

hadiah utk tempat pertama, kedua dan buzz blogger punye hadiah...hebat tu dah ler dapat duit, dapat ipad, dpt brg elektrik lai tu...owh klu lah takder hadiah utk buzz blogger tu agaknye bley kot saya dpt tempat ke-3...ngeh2 [mode: dream] mmg berbaloi2 lah hadiah dia kan...tp klu takder rezeki nak dapat camner kan...tp mcm kata wawa duit boley dicari, brg elektrik boley dibeli...tpkan wawa tak sama kalau dapat free...haha jgn marah hehe...dapat hamper nestle RM150 yg kat bwh nie ponx syukur dah ingat murah setin besar milo, satu peket susu omega plus, kit kat satu kotak besar, nescafe gold botol besar [cehh terdetail plak citer] dan voucher BHP Petrol RM100...byk juga tu...

.:: hadiah nie yg saya menang ponx...hamper nestle bernilai RM150 ::.

sblm apa2 kita pi daftar dulu...skrg dah canggih tak yah nak cek2 and daftar guna kertas...guna BB jer you...canggih sungguh...tapi ada keralatan disitu sbb derang nie sambil lewa jer tau sbb nama saya bley takder dlm senarai...nama blog ada..camner tu...lepas tu panggil nama org lain lah kan atas  pentas...sian tau i ngan abg jejai...i takperlah kurang glamer, tp abg jejai yg glamer tu bley tercicir mmg tak patutkan...

.:: agenda of the day ::.


.:: judges of the day ::.

3 org judge pada hari tersebut KY speaks, encik raqim dan chef kerlley bong.. yang dua org tu mmg biasa kita tgk masa semifinal...tp chef kerlly tu new lah for me tak tau org lain tau ke tak...and MC of the day adalah zainal alam kadir yg sangat happening....

 .:: overall view ::.

i lurve my camera...saya tak citer lai pasal kamera baru saya kan...hehe dgn kamera baru nie barulah gbr saya cantik jer...takderlah gbr kabur2 lai...dan kamera baru saya bley amik panorama shoot cam gbr atas nie...itew kemudian2 lah saya citer yer sbb nak abiskan citer masterchef nie dulu...

~~to be cont. ~~

0 comments:

 
Design with love by Jiji for Zamimie