Thursday, October 20, 2011

1st Ever Blogger MasterChef Challenge ~ Part 3...

tada muncul lai citer blogger masterchef huhu...hari nie tak nk citer byk2 tp nak share ngan korang mknan2 yg peserta masak...hari nie kepala ada putar2 so cam takder mood nak taip byk2, citer byk2....gara2 minum nescafe lah nie...kepala pusing, tekak rasa loya jer...korg jgn speku lebay2 yer...saya sbnrnye bkn boley sgt minum nescafe tp sbb konon2 nak bg segar lah sbb kat umah ari tu bila minum nescafe dlm tin tu cam bertenaga jer...sekali minum yg serbuk punye amik ko dah mcm org morning sickness trimester pertama dah...hehe

meh cuci2 mata sket and lap sket air liur korg tu dah lebay2 dah meleleh tu...hehe 10 hasil food art dar blogger masterchef yg mana core ingredient adalah avocado...[i hate avocado setahun i boikot u avocado]


.:: falihinjasmy punye mskkan ::.

.:: erna...laju org mkn masa dia letak kat bwh tu..saya ponx tak smpt rasa wpun diri sblh dia jer huhu ::.

.:: yg nie the one and only...saya punyelah tu...presentation penting wpun rasa biasa jer huhu ::.

.:: jiran sblh saya doggyjames...thanks lah bg idea sbb tgk dia wat omelet terus dpt idea saya nak msk apa ::.

.:: beri biru punye...smpi skrg semua org dok panggi dia beri apatah nama sbnr hehe ::.

.:: wawa punye puri...avocado dapat nama huhu ::.

.:: abg jejai yg masak nie...menangis pasha tgk :p ::.

.:: wendy punye dia masak byk mmg cukup tuk semua mkn...tp tulah saya tak smpt rasa ponx tp surelah sedapkan sbb tu menang ::.

.:: baby sumo yg masak nie...bila bukak blog dia tgk dia asik mkn sana sini tp jeles sbb dia sangat kurus ::.

.:: yatie yg masak nie...poached egg mmg sentiasa mengkagumkan ::.

.:: tgh berdebar wktu nie tgu nama dipanggil ::.

so sampai lah masa judges rasa...dia rasa and dia kome kat situ jugak semua org boley dengar lah...chef kerlly yg byk kome sket yerlah sbb dia chef kan dia tau apa yg kurang, apa yg perlu ditmbh  here and there...masa part saya tu mmg dia komen cam so-so jerlah...sbb tu saya dah tau saya tak menang sbb ada 2-3 org yg dia puji best...tak cukup lah, suh tinggalkan pinggan kat situlah...so mmg tau dah saya tak menang...tp mydear keep on calm and bg semangat ckp takper ada peluang itu, ini, bla bla bla...bgs mydear nie mmg sesuai jdi supporter...hehe

so lepas judges dah rasa and bg markah kita terus ke part seterusnye...skill test...yg nie mmg agak menguji lah kan...saya wat entry lain lah yer sbb nak bg korg menghayati food art peserta blogger masterchef dulu...hehe

~~to be cont.~~

6 comments:

strawberi said...

hehe..nama kita asmah...tp suka2 je letak nick strawberi kan...hahaha

hOtMaMa said...

wahh.. hebat blogger masterchef! hehe

salam perkenalan :)

mieoney said...

strawberi : beri biru ponx best apa panggil...takper kita kat alam maya tak yah guna nama sbnr...yer dak? hehe

hotmama : takderlah hebat mana...nak cheesecake satu strawberi byk2...hehe

sawaNiLa.com said...

JOM NEXT YEAR KITA MASUK MASTERCHEF MALAYSIA PLAK ....i HATE AVOCADO... TAKNAK BELI ...MODE MERAJUK

fiq. said...

semua nampak sedap! hehehe

eencyweency said...

kak mimi kalo masak2 kat bangi tu hulur2 la kat ukm ea..hehe..*pengsan tgk dish sendiri!comot gle*

 
Design with love by Jiji for Zamimie